Η Αντιμετώπιση της Απογοήτευσης
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2018

 

Η Αντιμετώπιση της Απογοήτευσης

freedom in the shape of a cross

Η απογοήτευση μπορεί να σου δημιουργήσει συναισθηματική ανησυχία και να σε καταβάλει τόσο πολύ, που να μη μπορείς να σκέφτεσαι αποτελεσματικά. Είναι ένας δυνατός και συνηθισμένος εχθρός του ανθρώπινου πνεύματος και μπορεί να σε κτυπήσει ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό χρειάζεται να γνωρίζεις με πιο τρόπο θα αντιμετωπίζεις την απογοήτευση.

Τέσσερα χωρία από τον Λόγο του Θεού βοηθούν πολύ σ’ αυτό:

1. «Μη χάσετε, λοιπόν, το θάρρος σας, που θα ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα» (Εβραίους 10:35)

Όταν σε κτυπά η απογοήτευση απλά κράτα σφικτά το θάρρος σου. Μην λέγεσαι ευαίσθητος και αφήνεις την εμπιστοσύνη σου να φύγει.

2. «Ευλόγησε τον Κύριο, ψυχή μου και μη ξεχνάς καμιά από τις καλοσύνες του!» (Ψαλμός 103:2)

Το να μπορείς να ευχαριστείς τον Θεό κάθε στιγμή είναι πολύ σπουδαίο. Αρίθμησε όλες τις ευλογίες που έχεις μέχρι σήμερα. Το πιο πάνω χωρίο σου προτείνει να ευχαριστείς τον Θεό για κάθε τι που σου έχει δώσει, αντί να τονίζεις και να παραπονιέσαι για ό,τι δεν έχεις.

3. «Μην είστε φιλάργυροι, αρκείστε σε όσα έχετε. Όπως είπε ο Θεός: Δεν θα σε αφήσω μόνον, ούτε θα σ’ εγκαταλείψω» (Εβρ. 13:5)

Όταν έχεις πίστη στο Θεό, το μυαλό σου θα είναι σε τέτοια κατάσταση, που θα μπορείς πάντα να ξεπερνάς κάθε είδος απογοήτευσης. Αυτή ήταν και η πρακτική των Αγίων.

4. «Είμαστε βέβαιοι ότι, αν αγαπά κανείς το Θεό, ο Θεός κάνει τα πάντα να συντελούν στο καλό του. Αυτό ισχύει για όσους κάλεσε ο Θεός σύμφωνα με το λυτρωτικό του σχέδιο» (Ρωμ. 8:28)

Όταν νιώθεις απογοητευμένος, προσπάθησε να αγαπάς όλο και περισσότερο το Θεό. Αντί να μένεις στη λέξη «απογοήτευση», να σκέφτεσαι ότι είσαι μέσα στα χέρια του Θεού και ότι ο Θεός έχει σίγουρα κάποιο σχέδιο για την ζωή σου.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top