Η Κατάλληλη Στολή

romaiospolemistis

«Μπράβο, τέλεια πάσα», φώναξαν τα παιδιά απ’ τις κερκίδες. Ο Νίκος φούσκωσε από υπερηφάνεια. Όμως, καθώς έκανε να κλωτσήσει τη μπάλα πρόσεξε τα πόδια του, είδε ότι ήταν ξυπόλυτος και φορούσε τις πιτζάμες του. Μάταια τότε προσπάθησε να φύγει τρέχοντας από το γήπεδο, γιατί γύρω του στέκονταν τα παιδιά της αντίπαλης ομάδας, που τον έδειχναν με το δάχτυλο και τον περιγελούσαν. Κρύος ιδρώτας τον περίλουσε. Φόβος και τρόμος τον κυρίεψαν και ανάπνεε με δυσκολία.

Τη στιγμή εκείνη όμως κάτι έγινε και ο Νίκος ξύπνησε και διηγήθηκε στην μητέρα του το φοβερό όνειρο μουρμουρίζοντας: «Ευτυχώς που ήταν όνειρο, γιατί το πραγματικό μας παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο. Πρέπει να προπονηθώ και να φοράω και τη στολή μου».

Η μητέρα του, που καθόταν δίπλα του και διάβαζε την Καινή Διαθήκη, του διάβασε κάτι για να τον βοηθήσει. «Ντυθείτε μετην πανοπλία που ο Θεός μας τη δίνει, για να μπορέσετε ν’ αντιμετωπίσετε τα τεχνάσματα του διαβόλου» και μετά του εξήγησε: «Πόσο γελοίος και ανόητος φαίνεται ένας παίχτης μέσα στο γήπεδο όταν μπει ξυπόλυτος με τις πιτζάμες του. Πριν αρχίσει το παιχνίδι φοράει πάντοτε την κατάλληλη στολή. Έτσι ακριβώς και ο κάθε πιστός Χριστιανός, πριν μπει στο στάδιο του αγώνα της ζωής, θα πρέπει να ντυθεί την κατάλληλη στολή, ώστε να μπορέσει να αντισταθεί όταν έρθει η ώρα της σατανικής επίθεσης».

Η Αγία Γραφή μάς δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ζούμε νικητές. Αν δεν τα χρησιμοποιούμε, το λάθος είναι δικό μας. Στην επιστολή προς Εφεσίους 6: 10-20, αναφέρεται η πανοπλία του Χριστιανού.

Παιδιά μου, κάθε πρωί πριν ξεκινήσουμε για το σχολείο, να φοράμε την πνευματική πανοπλία. Μπορούμε να είμαστε νικητές στην κάθε μας μάχη με το διάβολο. Αξίζει λοιπόν πολύ προσεχτικά να διαβάσουμε για να μάθουμε πώς περιγράφεται μέσα στην Αγία Γραφή αυτή η πανοπλία:

Ζωστείτε την αλήθεια σαν ζώνη στη μέση σας. (Να λέμε πάντοτε την αλήθεια).

Φορέστε σαν θώρακα τη δικαιοσύνη. (Η δικαιοσύνη του Θεού να γεμίζει την καρδιά μας).

Για υποδήματα στα πόδια σας βάλτε την ετοιμότητα να διακηρύξετε στους άλλους το χαρούμενο μήνυμα της ειρήνης. (Να λέμε στους άλλους ότι ο Θεός μάς αγαπάει και με τη ζωή μας να τους βοηθάμε να το καταλάβουν).

Κρατάτε πάντα την πίστη σαν ασπίδα. (Η πίστη μας στον Θεό πάντοτε μας προστατεύει από τα βέλη του διαβόλου).

Η σωτηρία ας είναι η περικεφαλαία σας. (Το μυαλό μας να είναι πάντα καθαρό από κάθε κακή σκέψη).

Ο Λόγος του Θεού είναι το ξίφος που σας δίνει το Άγιο Πνεύμα. (Να αποστηθίζουμε από το Λόγο του Θεού τις υποσχέσεις Του και όλα τα χωρία που θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε την ώρα της επίθεσης του διαβόλου).

Και κλείνοντας, μας παραγγέλνει να μην ξεχνάμε να προσευχόμαστε, για να μένουμε άγρυπνοι.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο