Ο Βάτραχος Που Θέλησε Να Γίνει Σαν Το Βόδι

batraxakiaΤέσσερα βατραχάκια παίζανε γύρω από τη λίμνη. Σε λίγο ήρθε ένα βόδι να πιεί νερό. Το βόδι δίχως να το θέλει, πάτησε ένα από τα βατραχάκια και όπως ήταν βαρύ και μεγάλο το σκότωσε αμέσως. Τ’ άλλα τρία έφυγαν φοβισμένα και είπαν στον πατέρα τους:

– Την ώρα που παίζαμε, μπαμπά, ήρθε ένα μεγάλο ζώο και σκότωσε το αδελφάκι μας.

– Μεγάλο είπατε; Ήταν τόσο μεγάλο όσο είμαι εγώ; είπε ο γέρο-βάτραχος. Πήδηξε πάνω σε μια πέτρα και άρχισε να τεντώνεται και να φουσκώνει.

– Ω μπαμπά! Ήταν πολύ πιο μεγάλο από σένα, είπαν τα βατραχάκια με μια φωνή.

Όμως ο γέρο-βάτραχος ήθελε να δείξει στα μικρά του ότι κι αυτός μπορεί να γίνει μεγάλος. Άρχισε να γεμίζει το στήθος του με αέρα και να φουσκώνει ολοένα και πιο πολύ.

– Εγώ μπορώ να μεγαλώσω όσο θέλω. Κοιτάξτε με! Ήταν το ζώο που είδατε τόσο μεγάλο όσο είμαι εγώ τώρα; είπε επιδεικτικά γέρο-βάτραχος.

– Όχι μπαμπά. Το ζώο που σκότωσε το αδελφάκι μας ήταν πολύ πιο μεγάλο απ’ όσο φαίνεσαι εσύ τώρα. Ήταν ένα τόσο μεγάλο θηρίο, είπαν τα βατραχάκια και τέντωσαν τα χεράκια τους όσο πιο πολύ μπορούσαν.

Ο γέρο-βάτραχος τότε έβαλε όλη του τη δύναμη κι άρχισε να φουσκώνει και να φουσκώνει, ώσπου έσκασε σαν μπαλόνι!

Ένα ποιηματάκι λέει:

Ο καθένας που θελήσει –έτσι για να καυχηθεί- να τα βάλει με τη φύση, πάντοτε θα νικηθεί.

Παιδιά μου να θυμάστε ότι ο καθένας έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες. Αυτές που εσύ έχεις, προσπάθησε να τις ανακαλύψεις στη ζωή σου. Να είσαι ο εαυτός σου, για να μη γελοιοποιηθείς στην προσπάθειά σου να μιμηθείς κάποιον άλλο.

Ο απόστολος Παύλος μάς λέει: «Μη φρονείτε για τον εαυτό σας παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει να φρονείτε, αλλά να σας διακρίνει η μετριοφροσύνη και η σύνεση» (Ρωμαίους 12,3).

«Μην κάνετε τίποτα από ανταγωνισμό ή από ματαιοδοξία, αλλά με ταπεινοφροσύνη ας θεωρεί ο καθένας ανώτερό του τον άλλο» (Φιλιππησίους 2,3).

Εκτύπωση