Άλφα, Βήτα, Γάμα, Δέλτα…
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2021

 

Παιδική Γωνιά

 

Άλφα, Βήτα, Γάμα, Δέλτα…

paidiproseyxh

Η Ελενίτσα είχε μάθει το αλφάβητο στο σχολείο και ήταν πολύ χαρούμενη. Οι γονείς της ήταν πιστοί Χριστιανοί και συχνά της διάβαζαν όμορφες ιστορίες από την Αγία Γραφή.

Ιδιαίτερα της άρεσε η ιστορία του Δανιήλ, ο οποίος, όταν τον έριξαν στο λάκκο με τα λιοντάρια, προσευχήθηκε στον Θεό κι έτσι τα λιοντάρια δεν τον έφαγαν, αλλά ξάπλωσαν ήσυχα κοντά του.

Ένα πρωινό η Ελενίτσα πήγαινε στο σχολείο. Η μαμά της την έντυσε καλά και της έβαλε ένα όμορφο καπελάκι, που της άρεσε πολύ. Έξω φυσούσε πολύ δυνατά. Καθώς προχωρούσε, έφτασε κοντά στο γήπεδο του χωριού, αλλά εκείνη την ώρα ένα δυνατό φύσημα του αέρα πήρε ξαφνικά το καπέλο της και το πέταξε πίσω από τον ψηλό τοίχο του γηπέδου. Τώρα, τι θα έκανε; Θυμήθηκε την προσευχή του Δανιήλ, που τον άκουσε ο Θεός και τον βοήθησε. Μα αυτή δεν ήξερε να προσεύχεται.

Ξαφνικά, σταύρωσε τα χεράκια της κι άρχισε να λέει το Άλφα, Βήτα, Γάμα, Δέλτα… Ενώ η Ελενίτσα έλεγε το αλφάβητο, κάποιος από το δρόμο που παραξενεύτηκε όταν την άκουσε, την πλησίασε και τη ρώτησε τι κάνει μέσα στο κρύο.

Προσεύχομαι, κύριε, απάντησε η Ελενίτσα.

Μα εσύ δεν προσεύχεσαι, της απάντησε, λες το Άλφα, Βήτα.

Ναι, κύριε, μα επειδή δεν ξέρω να προσεύχομαι, λέω στον Θεό τα γράμματα κι Αυτός που ξέρει, θα τα ενώσει και θα καταλάβει τι θέλω.

Και τι θέλεις από τον Θεό; ξαναρώτησε ο κύριος.

Να, κύριε, ο αέρας πήρε το καπέλο μου πίσω από τον τοίχο και ζητάω να μου το φέρει πίσω.

Τότε ο άγνωστος κύριος πήδησε τον τοίχο και σε λίγο της έδωσε το καπέλο λέγοντας:

Μικρή μου, άλλη φορά να ζητάς βοήθεια από ανθρώπους, γιατί ο Θεός δεν ακούει προσευχές σαν τη δική σου.

Η Ελενίτσα, αφού τον ευχαρίστησε, του απάντησε:

Αν δεν άκουγε, όμως, την προσευχή μου, δεν θα έστελνε εσάς να μου δώσετε το καπελάκι μου.

Και συνέχισε το δρόμο της.

Ο Θεός, παιδιά, ακούει και απαντά στις προσευχές μας, όταν είναι απλές και ειλικρινείς.

Εσύ που διάβασες την ιστορία μας, προσεύχεσαι άραγε;

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top