Το Πάθημα Του Θύμιου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2021

 

Το Πάθημα Του Θύμιου

Pagotatzis

Ο Θύμιος ήταν ένα όμορφο και χαριτωμένο αγόρι. Είχε ωραία χαρακτηριστικά και ήταν αρκετά ψηλός για την ηλικία του. Αγαπούσε πολύ το παιχνίδι. Οι ώρες που ξόδευε για να ικανοποιήσει τον εαυτό του παίζοντας στην αυλή με τα χώματα, τη γάτα ή το πρόβατο ήταν πάρα πολλές. Τα μαθήματά του «τα φόρτωνε στον κόκορα». Κάθε φορά που τον φώναζε η μητέρα του να έρθει στο σπίτι για να διαβάσει ή να κάνει κάποια δουλειά, η απάντηση του Θύμιου ήταν: «Μια στιγμή, μαμά».

Έτσι λοιπόν, μια μέρα, ενώ ο Θύμιος έπαιζε στην αυλή, σκαρφάλωσε πάνω σ’ ένα δέντρο. Από εκεί ψηλά κοιτούσε πόσο όμορφη είναι η φύση γύρω του. Ξαφνικά όμως, βλέπει σταματημένο σε μια γωνιά του δρόμου τον παγωτατζή, περιτριγυρισμένο από παιδάκια.

Ο Θύμιος βιαστικά - βιαστικά αρχίζει να κατεβαίνει από το δέντρο. Πάνω στη βιασύνη του να κατεβεί γρήγορα - γρήγορα, το πουκάμισό του γαντζώθηκε στα κλαδιά. Μη μπορώντας λοιπόν να ελευθερωθεί, φωνάζει τη μητέρα του.

Αυτή, χωρίς να βιάζεται του απαντά:

«Μια στιγμή, Θύμιε».

- Καλέ μαμά, έλα γρήγορα σε παρακαλώ.

- Μια στιγμή, Θύμιε.

Έτσι, η μαμά, για να αποδείξει στον Θύμιο πόσο άσχημο είναι όταν δεν υπακούει αμέσως, άργησε να τον βοηθήσει να ξεμπλέξει από τα κλαδιά, με αποτέλεσμα να φύγει ο παγωτατζής.

Έκλαψε ο Θύμιος και στενοχωρήθηκε, αλλά η καλή του η μητέρα που αγαπούσε τον Θεό και ήθελε να διδάξει τα πράγματα του Θεού στο γιο της, αγκάλιασε τον Θύμιο και τον φίλησε στοργικά. Του εξήγησε ότι αυτό συνέβη για να καταλάβει κι εκείνος πόσο σημαντικό είναι να είμαστε υπάκουοι στους γονείς μας και στον Θεό.

Ο Θύμιος κατάλαβε και προσευχήθηκε στον Θεό να τον συγχωρήσει και να τον βοηθήσει να αλλάξει. Άφησε την ανυπακοή και την τεμπελιά και έγινε χαρούμενος, υπάκουος κι εργατικός.

Αν θέλεις να προκόψεις στη ζωή σου, μπορείς να ζητήσεις από τον Χριστό να έρθει στην καρδιά σου και να κάνει κι εσένα ένα τέτοιο παιδί.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top