Πού Είναι ο Χριστός;
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2018

 

Πού Είναι ο Χριστός;

GENISI

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και ο μικρός Ανδρέας μπήκε με τη μητέρα του στο πολυκατάστημα, για να κάνουν τα τελευταία ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι διάδρομοι ήταν γεμάτοι κόσμο και στα ταμεία οι ουρές ήταν ατέλειωτες.

Ο Ανδρέας όμως πρόσεξε ότι οι τρεις τελευταίοι διάδρομοι ήταν γεμάτοι από χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια. Τρέχοντας προς τα εκεί παρακάλεσε τη μητέρα του να περιμένει ακόμη λίγο. Καθώς περπατούσαν στους διαδρόμους, η μητέρα πρόσεξε ότι αν και ήταν τελευταία μέρα για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, υπήρχαν ακόμα στα ράφια ένα σωρό δώρα. Κλαδιά από γκι, γιρλάντες, μπαλάκια, φωτάκια, πολύχρωμα περιτυλίγματα και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Ο Ανδρέας κοιτούσε γύρω του θαμπωμένος. Ήθελε όλα να τα αγγίξει, να τα περιεργαστεί να τα χαρεί. Τελικά φτάσανε στο ράφι με τις διάφορες φιγούρες. Ο Ανδρέας τα είχε χαμένα… Πιο πέρα ήταν μια φάτνη μισογκρεμισμένη. Όμως ο μικρός Ιησούς έλειπε από το παχνί. Δύο αγελάδες, ένα προβατάκι που του έλειπε το ένα πόδι, δύο βοσκοί, που του ενός του έλειπε η μαγκούρα. Και πιο πέρα, η Παναγία και ο Ιωσήφ. Αλλά ο Χριστός που ήταν; Έτσι σε κάποια στιγμή ο Ανδρέας γύρισε στη μητέρα του και κάπως απογοητευμένος τη ρώτησε:

Πού είναι μαμά ο Χριστός;

Φοβάμαι, απάντησε τότε η μητέρα του, ότι και φέτος θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστό και του έσφιξε το χεράκι του. Σκεπτόταν πόσο αντιπροσωπευτική ήταν η εικόνα που παρουσίαζαν τα ράφια του πολυκαταστήματος. Όλα υπήρχαν εκεί, εκτός από τον Χριστό!

Ο Χριστός λείπει από τα ράφια των καταστημάτων. Λείπει ακόμη και από τις περισσότερες γιορταστικές εκδηλώσεις αυτές τις μέρες. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μη λείψει από τη δική σου την καρδιά.

Διαβάζουμε ότι, «αφού γεννήθηκε ο Ιησούς στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, στις μέρες του Βασιλιά Ηρώδη, έφθασαν στα Ιεροσόλυμα σοφοί μάγοι, από την Ανατολή, ρωτώντας: Πού είναι ο νεογέννητος βασιλιάς των Ιουδαίων; Γιατί είδαμε το αστέρι Του στην Ανατολή και ήρθαμε να Τον προσκυνήσουμε» (Ματθαίος 2: 1-2).

Οι σοφοί άνθρωποι, όπως τότε έτσι και σήμερα, αναζητούν τον Ιησού και τον βρίσκουν. Ο Ιησούς γεννήθηκε ως ένα μικρό βρέφος και έζησε ως άνθρωπος ανάμεσά μας, ώστε ο καθένας μας να μπορεί να Τον βρει και να Τον ανακαλύψει στη ζωή του, για να γίνει ο Σωτήρας του και ο Λυτρωτής του.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top