Απίστευτο κι όμως Αληθινό
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2016

 

giagiaΤη φορά αυτή η ιστορία μας είναι αληθινή, γιατί την έζησε ένας ιεραπόστολος στην Ρωσία, στη δεκαετία του 1930.

Τον καιρό εκείνο, στην πρώην Σοβιετική Ένωση επικρατούσε το αθεϊστικό καθεστώς. Αρχηγός ήταν ο Στάλιν, ο οποίος κατηγορούσε τους Χριστιανούς ως εχθρούς του κομμουνισμού. Πολλούς από αυτούς τους συνέλαβαν και τους εξόρισαν στη Σιβηρία. Έκλεισαν τις εκκλησίες και κατάσχεσαν τις Άγιες Γραφές τους και τα Ιερά Ευαγγέλια. Πολλοί μαρτύρησαν με θάνατο για την πίστη τους. Ανάμεσά τους όμως ήταν και μια γιαγιά που κάθε μέρα προσευχόταν θερμά για την οικογένειά της, για τον εγγονό της και για τη χώρα της.

Τα χρόνια πέρασαν και το αθεϊστικό καθεστώς έπεσε. Τα σύνορα άνοιξαν και πολλοί ιεραπόστολοι έτρεξαν για να ξαναφέρουν το Χριστιανισμό. Με τη βοήθεια του Θεού και με τη δύναμή Του, παραμέρισαν τις στάχτες της αθεΐας και ξανάφεραν τις φλόγες της πίστης στις καρδιές αυτών που δέχτηκαν το Λόγο Του.

Οι ιεραπόστολοι όμως πληροφορήθηκαν ότι πολλές Άγιες Γραφές, που είχαν κατασχεθεί παλαιότερα, βρίσκονταν ακόμα κρυμμένες σε κάποια αποθήκη.

Ύστερα από πολλή προσευχή, οι ιεραπόστολοι τόλμησαν να πάνε στους υπεύθυνους για να τις ζητήσουν και για να τις διανείμουν στο λαό. Αφού πήραν την άδεια, μίσθωσαν κάποιους εργάτες και πήγαν για να τις παραλάβουν. Ανάμεσα στους Ρώσους εργάτες ήταν και ένας φτωχός νέος που η ψυχή του είχε δηλητηριαστεί με τις αθεϊστικές διδασκαλίες. Βρισκόταν εκεί για να βγάλει ένα μεροκάματο. Κάποια στιγμή, οι ιεραπόστολοι πρόσεξαν ότι ο νέος εκείνος έλειπε. Ύστερα από ώρα τον βρήκαν πίσω από την αποθήκη να κλαίει. Τον πλησίασαν και ανακάλυψαν ότι είχε πάρει κρυφά μια Αγία Γραφή και απομακρύνθηκε αθόρυβα για να την περιεργαστεί. Αυτό όμως που ανακάλυψε τον συγκλόνισε!

Στο εσωτερικό του εξωφύλλου ήταν το όνομα της γιαγιάς του, γραμμένο με τα ίδια της χέρια! Αυτή ήταν η προσωπική της Αγία Γραφή, την οποία είχαν κατάσχει, όταν την ίδια την είχαν εξορίσει. Τώρα ο νέος εκείνος έκλαιγε συντετριμμένος, γιατί εκείνη η Αγία Γραφή της γιαγιάς του, του έφερε στο νου όλες εκείνες τις αναμνήσεις που είχε από τα παιδικά του χρόνια. Θυμήθηκε όλα τα λόγια που είχε ακούσει, αλλά και όλη την άγια ζωή εκείνης της γυναίκας, που ήταν και η γιαγιά του.

Ο Θεός, παιδιά μου, εργάζεται με θαυμαστούς τρόπους και απαντάει στις προσευχές. Ανάμεσα στις χιλιάδες Γραφές που ήταν φυλαγμένες για τόσα πολλά χρόνια σ’ εκείνη την αποθήκη, ο Θεός οδήγησε εκείνο το νέο να πάρει στα χέρια του εκείνη τη συγκεκριμένη Αγία Γραφή, που είχε γραμμένο το όνομα της γιαγιάς του. Ο Θεός είναι αληθινός και ύστερα από τόσα χρόνια απάντησε στις προσευχές της γιαγιάς για τον εγγονό της.

Ο Χριστός μάς βεβαιώνει με τα δικά Του λόγια: «Σας λέω λοιπόν, ζητάτε και θα σας δοθεί, ψάχνετε και θα βρείτε, χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοιχτεί. Όποιος ζητάει παίρνει, όποιος ψάχνει βρίσκει κι όποιος χτυπάει του ανοίγεται» (Λουκάς 11:9-10). «Ο Λόγος του Θεού είναι ζωντανός και δραστικός, πιο κοφτερός από κάθε δίκοπο σπαθί. Εισχωρεί βαθιά……» (Εβραίους 4:12).

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top