Ο Βάτραχος Που Θέλησε Να Γίνει Σαν Το Βόδι
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2016

 

batraxakiaΤέσσερα βατραχάκια παίζανε γύρω από τη λίμνη. Σε λίγο ήρθε ένα βόδι να πιεί νερό. Το βόδι δίχως να το θέλει, πάτησε ένα από τα βατραχάκια και όπως ήταν βαρύ και μεγάλο το σκότωσε αμέσως. Τ’ άλλα τρία έφυγαν φοβισμένα και είπαν στον πατέρα τους:

– Την ώρα που παίζαμε, μπαμπά, ήρθε ένα μεγάλο ζώο και σκότωσε το αδελφάκι μας.

– Μεγάλο είπατε; Ήταν τόσο μεγάλο όσο είμαι εγώ; είπε ο γέρο-βάτραχος. Πήδηξε πάνω σε μια πέτρα και άρχισε να τεντώνεται και να φουσκώνει.

– Ω μπαμπά! Ήταν πολύ πιο μεγάλο από σένα, είπαν τα βατραχάκια με μια φωνή.

Όμως ο γέρο-βάτραχος ήθελε να δείξει στα μικρά του ότι κι αυτός μπορεί να γίνει μεγάλος. Άρχισε να γεμίζει το στήθος του με αέρα και να φουσκώνει ολοένα και πιο πολύ.

– Εγώ μπορώ να μεγαλώσω όσο θέλω. Κοιτάξτε με! Ήταν το ζώο που είδατε τόσο μεγάλο όσο είμαι εγώ τώρα; είπε επιδεικτικά γέρο-βάτραχος.

– Όχι μπαμπά. Το ζώο που σκότωσε το αδελφάκι μας ήταν πολύ πιο μεγάλο απ’ όσο φαίνεσαι εσύ τώρα. Ήταν ένα τόσο μεγάλο θηρίο, είπαν τα βατραχάκια και τέντωσαν τα χεράκια τους όσο πιο πολύ μπορούσαν.

Ο γέρο-βάτραχος τότε έβαλε όλη του τη δύναμη κι άρχισε να φουσκώνει και να φουσκώνει, ώσπου έσκασε σαν μπαλόνι!

Ένα ποιηματάκι λέει:

Ο καθένας που θελήσει –έτσι για να καυχηθεί- να τα βάλει με τη φύση, πάντοτε θα νικηθεί.

Παιδιά μου να θυμάστε ότι ο καθένας έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες. Αυτές που εσύ έχεις, προσπάθησε να τις ανακαλύψεις στη ζωή σου. Να είσαι ο εαυτός σου, για να μη γελοιοποιηθείς στην προσπάθειά σου να μιμηθείς κάποιον άλλο.

Ο απόστολος Παύλος μάς λέει: «Μη φρονείτε για τον εαυτό σας παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει να φρονείτε, αλλά να σας διακρίνει η μετριοφροσύνη και η σύνεση» (Ρωμαίους 12,3).

«Μην κάνετε τίποτα από ανταγωνισμό ή από ματαιοδοξία, αλλά με ταπεινοφροσύνη ας θεωρεί ο καθένας ανώτερό του τον άλλο» (Φιλιππησίους 2,3).

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top