Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΟΝΓΚΟ – Ξεκίνημα Μοναστηριού!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2021

 

ΚΟΝΓΚΟ – Ξεκίνημα Μοναστηριού!

F1
Ο Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Θεοδόσιος και οι υποψήφιοι Μοναχοί

Καθημερινά επισκέπτομαι τον χώρο που στεγάζουμε τους δοκίμους μοναχούς της Μητροπόλεώς μας. Αυτή τη στιγμή σε δύο δωμάτια μένουν πέντε παιδιά. Τα υπόλοιπα έξι δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα στεγάσουμε, εφόσον ο χώρος δεν επαρκεί.

Επάνω σε έναν λόφο επιθυμούμε και προσευχόμαστε να μας αξιώσει ο καλός Θεός, να οικοδομήσουμε το πρώτο μας Μοναστήρι. Ξεκινούμε από μηδενική βάση και παρακαλούμε τον Θεό, αυτό το όρος να αναδειχθεί σε περιβόλι της Παναγίας, όπου οι νέοι Κονγκολέζοι θα προσεύχονται αδιαλείπτως στον Χριστό για την σωτηρία των συμπατριωτών τους, και όχι μόνον.

Σήμερα επισκέφθηκα ξανά τις ταπεινές εγκαταστάσεις, όλο κι όλο ένα μικρό σπιτάκι στο χώρο που θέλουμε να οικοδομήσουμε το Μοναστήρι. Οι νέοι μας με τα χέρια τους ευπρεπίζουν τον τόπο και φτιάχνουν όμορφους κήπους.

Ας ευχηθούμε όλοι αυτοί οι νέοι, που επέλεξαν τον δύσκολο μοναχικό βίο, να στερεώνονται όλο και περισσότερο στο δρόμο της ολοκληρωτικής αφιέρωσης στον Χριστό και στην Εκκλησία και η μαρτυρία τους να φωτίζει και να καθοδηγεί και τους άλλους ανθρώπους σ’ αυτήν την εσχατιά του κόσμου.

Ο Κανάγκας Θεοδόσιος

(«Πάντα τα έθνη», τεύχος 154,σελ. 9)

F2
Ένα δωμάτιο των δοκίμων ΜοναχώνF3Ο χώρος του Μοναστηριού