Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΡΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020

 

BOHΘEIA ΣTOYΣ ΛAOYΣ

H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

ΙΕΡΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

 

Ιεραποστολικό κλιμάκιο Ινδίας

F1
Συσσίτιο για τα παιδιά του δρόμου

Aγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Επιτέλους αξιώνομαι να σας γράψω και να σας μεταφέρω εικόνες θλίψεις από την Ινδία. Ο κορωναϊός είναι σε έξαρση. Τα ορφανοτροφεία βρίσκονται σε κόκκινη ζώνη με πολλά κρούσματα και θανάτους. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Με εκατομμύρια άστεγους στα πεζοδρόμια, κάτω από γέφυρες και καταυλισμούς χωρίς στοιχειώδες κανόνες υγιεινής. Με το πολύμηνο lockdown εκατομμύρια άνθρωποι μεροκαματιάρηδες χωρίς δουλειά λιμοκτονούν στην κυριολεξία και πεθαίνουν. Δεν τους μετρούν… τραγική η κατάσταση.

Τα παιδιά των ορφανοτροφείων μας, όμως, είναι όλα καλά, καθώς είναι απομονωμένα τελείως. Απαγορεύονται επισκέψεις, ούτε το βοηθητικό προσωπικό έρχεται. Τα παιδιά κάνουν όλες τις δουλειές.

Ο ανεφοδιασμός τροφίμων σωστός μαραθώνιος, αλλά δόξα τω Θεώ, τα καταφέρνουμε. Δεν πεινούν.

Τα σχολεία είναι κλειστά. Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, αλλά με πολλές δυσκολίες. Το ηλεκτρικό κόβεται συνέχεια, δεν μπορούν να φορτισθούν τηλέφωνα και υπολογιστές και η σύνδεση στο ίντερνετ είναι κακή, ειδικά στην περιοχή μας εκτός Καλκούτας. Και σαν να μην έφτανε ο ιός και τα lockdown, ένας κυκλώνας σάρωσε και διέλυσε τα πάντα στην Καλκούτα.

Αποστέλλω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου προς όλους τους φίλους και δωρητές της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Να εύχεσθε!

F2
Την επαύριο του φονικού κυκλώνα

F3
Μπροστά στην Εκκλησία μας

Μετά τιμής και αγάπης Χριστού, Νεκταρία

(Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, Σεπτ. 2020)