ΙΕΡΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020

 

BOHΘEIA ΣTOYΣ ΛAOYΣ

H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

ΙΕΡΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

 

Ιεραποστολικό κλιμάκιο Ινδίας

F1
Συσσίτιο για τα παιδιά του δρόμου

Aγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Επιτέλους αξιώνομαι να σας γράψω και να σας μεταφέρω εικόνες θλίψεις από την Ινδία. Ο κορωναϊός είναι σε έξαρση. Τα ορφανοτροφεία βρίσκονται σε κόκκινη ζώνη με πολλά κρούσματα και θανάτους. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Με εκατομμύρια άστεγους στα πεζοδρόμια, κάτω από γέφυρες και καταυλισμούς χωρίς στοιχειώδες κανόνες υγιεινής. Με το πολύμηνο lockdown εκατομμύρια άνθρωποι μεροκαματιάρηδες χωρίς δουλειά λιμοκτονούν στην κυριολεξία και πεθαίνουν. Δεν τους μετρούν… τραγική η κατάσταση.

Τα παιδιά των ορφανοτροφείων μας, όμως, είναι όλα καλά, καθώς είναι απομονωμένα τελείως. Απαγορεύονται επισκέψεις, ούτε το βοηθητικό προσωπικό έρχεται. Τα παιδιά κάνουν όλες τις δουλειές.

Ο ανεφοδιασμός τροφίμων σωστός μαραθώνιος, αλλά δόξα τω Θεώ, τα καταφέρνουμε. Δεν πεινούν.

Τα σχολεία είναι κλειστά. Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, αλλά με πολλές δυσκολίες. Το ηλεκτρικό κόβεται συνέχεια, δεν μπορούν να φορτισθούν τηλέφωνα και υπολογιστές και η σύνδεση στο ίντερνετ είναι κακή, ειδικά στην περιοχή μας εκτός Καλκούτας. Και σαν να μην έφτανε ο ιός και τα lockdown, ένας κυκλώνας σάρωσε και διέλυσε τα πάντα στην Καλκούτα.

Αποστέλλω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου προς όλους τους φίλους και δωρητές της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Να εύχεσθε!

F2
Την επαύριο του φονικού κυκλώνα

F3
Μπροστά στην Εκκλησία μας

Μετά τιμής και αγάπης Χριστού, Νεκταρία

(Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, Σεπτ. 2020)

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top