Ιερά Επισκοπή Γκόμας στο Κονγκό
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2020

 

Ιερά Επισκοπή Γκόμας στο Κονγκό

F1
Μικρά παιδιά της Γκόμας

Η ιεραποστολή ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2018 και στις αρχές του 2019 τοποθετήθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος ο π. Χαρίτων. Η περιοχή της Γκόμας έχει μέγεθος 124.553 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 12.425.000 κατοίκους.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη φτάσαμε στην ιεραποστολική μας έδρα στην πόλη Γκόμα, που είναι το κέντρο της Ιεραποστολής.

Επισκεφτήκαμε τις πόλεις Μπουκάβου, Καμανιόλα και Ουβίρα. Τέλος, πήγαμε στην Ιερά Μητρόπολη Μπουρούντι και Ρουάντα, να συναντήσουμε τον Σεβασμιότατο Ινοκέντιο για να μας φωτίσει με την εμπειρία του, διότι για καιρό είχε την πνευματική ευθύνη της περιοχής αυτής.

Καταφέραμε να βαπτίσουμε τους πρώτους Χριστιανούς, 19 νεοφώτιστους στη Γκόμα. Όταν τελειώσαμε τη βάπτιση, οι κάτοικοι μας παρακαλούσαν ταπεινά να βαπτίσουμε και εκείνους. Τους ρωτήσαμε ποιος θέλει κατήχηση και, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει.

Η επισκοπή μας έχει 12 ενορίες, πρεσβυτέρους, τρεις ναούς και ένα σχολείο. Το κέντρο της επισκοπής μας δεν έχει τίποτα. Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά, που πρέπει να γίνει σ’ αυτή την περιοχή με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Μακαριωτάτου.

(Σ.Σ. Η Γκόμα είναι πόλη στο ανατολικό Κονγκό, στα σύνορα της χώρας με τη Ρουάντα)

F2
Μία εκκλησία της Γκόμας

F3
Η πορεία στην περιοχή της Γκόμας

π. Χαρίτων Musukgayi, Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμας

Πηγή: Εξωτερική Ιεραποστολή, Δεκέμβριος 2019

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top