Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερά Επισκοπή Γκόμας στο Κονγκό

F1
Μικρά παιδιά της Γκόμας

Η ιεραποστολή ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2018 και στις αρχές του 2019 τοποθετήθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος ο π. Χαρίτων. Η περιοχή της Γκόμας έχει μέγεθος 124.553 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 12.425.000 κατοίκους.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη φτάσαμε στην ιεραποστολική μας έδρα στην πόλη Γκόμα, που είναι το κέντρο της Ιεραποστολής.

Επισκεφτήκαμε τις πόλεις Μπουκάβου, Καμανιόλα και Ουβίρα. Τέλος, πήγαμε στην Ιερά Μητρόπολη Μπουρούντι και Ρουάντα, να συναντήσουμε τον Σεβασμιότατο Ινοκέντιο για να μας φωτίσει με την εμπειρία του, διότι για καιρό είχε την πνευματική ευθύνη της περιοχής αυτής.

Καταφέραμε να βαπτίσουμε τους πρώτους Χριστιανούς, 19 νεοφώτιστους στη Γκόμα. Όταν τελειώσαμε τη βάπτιση, οι κάτοικοι μας παρακαλούσαν ταπεινά να βαπτίσουμε και εκείνους. Τους ρωτήσαμε ποιος θέλει κατήχηση και, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει.

Η επισκοπή μας έχει 12 ενορίες, πρεσβυτέρους, τρεις ναούς και ένα σχολείο. Το κέντρο της επισκοπής μας δεν έχει τίποτα. Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά, που πρέπει να γίνει σ’ αυτή την περιοχή με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Μακαριωτάτου.

(Σ.Σ. Η Γκόμα είναι πόλη στο ανατολικό Κονγκό, στα σύνορα της χώρας με τη Ρουάντα)

F2
Μία εκκλησία της Γκόμας

F3
Η πορεία στην περιοχή της Γκόμας

π. Χαρίτων Musukgayi, Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμας

Πηγή: Εξωτερική Ιεραποστολή, Δεκέμβριος 2019