Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2020

 

Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας έβαλε στα έργα της προτεραιότητάς της εκείνο που υπάρχει σ’ αυτές τις ξεχασμένες – απομακρυσμένες περιοχές, την παιδεία, μαζί με εκείνο που λέγεται επισιτιστικό πρόγραμμα. Είναι ποτέ δυνατόν κάποιο παιδάκι, όσο κι αν είναι αθώο και αγνό, να μην αισθανθεί την ανάγκη ότι δεν θα μπορέσει να μορφωθεί, αν δεν βάλει κάτι στο στομαχάκι του για να το κρατήσει πρώτα ζωντανό και ύστερα να μπορεί να συλλάβει τα μηνύματα της παιδείας και της μόρφωσης, όσο κι αν είναι δύσκολες οι συνθήκες;

Ένα γεύμα, έστω κι αν είναι μόνον δύο φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο ή μαρμελάδα, ή ακόμα και χωρίς αυτό, θα ανακουφίσει τα στομαχάκια αυτών των μικρών παιδιών που έχουν το δικαίωμα στον 21ο αιώνα να γευθούν κι αυτά για να επιβιώσουν.

Το καθημερινό πρόγραμμα είναι αυστηρό μέσα στα πλαίσια μιας πραγματικής πνευματικής οργάνωσης με ακολουθίες πρωί και βράδυ – ακόμα και απόδειπνο, εκτός από τις λειτουργίες, όρθρο και εσπερινούς. Έτσι, ο μέλλων να χειροτονηθεί, αποκτά ήδη εμπειρίες που πραγματικά θα τον βοηθούν όπου θα εργαστεί, είτε ως ιερέας, δάσκαλος ή κατηχητής.

+Ο Ναϊρόμπι Μακάριος (Eξωτερική Ιεραποστολή, Ιούνιος 2019)

orthodoksiierapostoli