Κορέα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2019

 

Κορέα

F1
Μπροστά στο Ναό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Σεούλ της Κορέας κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβροσίου, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου Σεούλ.

Κατά την παραμονή στην Νοτιοκορεάτικη πρωτεύουσα, ο Πατριάρχης παρέστη στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων του θαυματουργού, στον άνω Καθεδρικό ναό.

Ο Ιερός αυτός ναός, του οποίου φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των πενήντα χρόνων λειτουργίας του, ήταν και είναι το σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Κορέα. Γιατί ο ναός αυτός υπήρξε για πολλές δεκαετίες, πριν να κτιστούν υπό του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Κορέας και νυν Πισιδίας π. Σωτηρίου οι άλλοι δώδεκα ναοί, ο μόνος εν λειτουργία ορθόδοξος ναός όχι μόνο στην Κορεάτικη Χερσόνησο, αλλά και σε ολόκληρη την Νοτιανατολική ηπειρωτική Ασία. Το καμπαναριό χτίστηκε με χρήματα που είχαν μαζέψει οι στρατιώτες του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος κατά τον Κορεατικό Πόλεμο.

F2
Ο Πατριάρχης ευλογεί τα παιδάκια

|F3
Ένα Κορεοτόπουλο κοριτσάκι φιλάει το χέρι του Πατριάρχη

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top