Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη η προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην παιδεία του Κονγκό
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2019

 

Μεγάλη η προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην παιδεία του Κονγκό

F1
Ο Σεβασμιότατος κ. Μελέτιος με τον π. Θεόφιλο Κατάν, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Κατάγκας
και την Υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κα Mari - Luisse Mwange

Ο Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος, τέλεσε τον αγιασμό και εκφωνήθηκαν αρκετοί λόγοι, εξαίροντας την προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την ίδρυση και τον σκοπό του καινούργιου Σχολείου. Κατόπιν υπεγράφησαν από την εκπρόσωπο των εταιριών, την Υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και τον Μητροπολίτη Κατάγκας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την παράδοση, την παραλαβή και την λειτουργία αυτών.

Ακολούθως, όλοι οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους των ειδικοτήτων, στο γκαράζ, στο ξυλουργείο, στο τμήμα κοπτικής-ραπτικής, στους υπολογιστές, στην ετοιμασία των γευμάτων, στους χώρους αισθητικής - κομμωτικής και τέλος ολοκληρώθηκε με παρατεθέν γεύμα στο καλαίσθητο εστιατόριο του Σχολείου.

Βάσει των όρων της άνω συμβάσεως, η κυριότητα περιέρχεται καθ’ ολοκληρίαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και επιπλέον κατά τα τρία πρώτα έτη της λειτουργίας του οι μισθοί των καθηγητών και τα λοιπά έξοδα θα καταβάλλονται από τις δωρήτριες εταιρείες.

Στη μεγάλη περιφέρεια της επαρχίας Κατάγκας λειτουργούν με τη χάρη του Θεού, 80 σχολεία με 35.000 μαθητές και 630 διδασκάλους και καθηγητές υπό την εποπτεία του ορθόδοξου γραφείου της Ι. Μητροπόλεως.

F2
Το Τμήμα κοπτικής - ραπτικής

F3
Το Τμήμα αισθητικής - κομμωτικής