Μεγάλη η προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην παιδεία του Κονγκό
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2019

 

Μεγάλη η προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην παιδεία του Κονγκό

F1
Ο Σεβασμιότατος κ. Μελέτιος με τον π. Θεόφιλο Κατάν, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Κατάγκας
και την Υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κα Mari - Luisse Mwange

Ο Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος, τέλεσε τον αγιασμό και εκφωνήθηκαν αρκετοί λόγοι, εξαίροντας την προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την ίδρυση και τον σκοπό του καινούργιου Σχολείου. Κατόπιν υπεγράφησαν από την εκπρόσωπο των εταιριών, την Υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και τον Μητροπολίτη Κατάγκας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την παράδοση, την παραλαβή και την λειτουργία αυτών.

Ακολούθως, όλοι οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους των ειδικοτήτων, στο γκαράζ, στο ξυλουργείο, στο τμήμα κοπτικής-ραπτικής, στους υπολογιστές, στην ετοιμασία των γευμάτων, στους χώρους αισθητικής - κομμωτικής και τέλος ολοκληρώθηκε με παρατεθέν γεύμα στο καλαίσθητο εστιατόριο του Σχολείου.

Βάσει των όρων της άνω συμβάσεως, η κυριότητα περιέρχεται καθ’ ολοκληρίαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και επιπλέον κατά τα τρία πρώτα έτη της λειτουργίας του οι μισθοί των καθηγητών και τα λοιπά έξοδα θα καταβάλλονται από τις δωρήτριες εταιρείες.

Στη μεγάλη περιφέρεια της επαρχίας Κατάγκας λειτουργούν με τη χάρη του Θεού, 80 σχολεία με 35.000 μαθητές και 630 διδασκάλους και καθηγητές υπό την εποπτεία του ορθόδοξου γραφείου της Ι. Μητροπόλεως.

F2
Το Τμήμα κοπτικής - ραπτικής

F3
Το Τμήμα αισθητικής - κομμωτικής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top