Η Προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μπούνιας στους πρόσφυγες του Djugu
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2019

 

Η Προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μπούνιας στους πρόσφυγες του Djugu

Soapblue
Μοιράζοντας σαπούνια στους πρόσφυγες

Oι περισσότεροι από όλους αυτούς τους πρόσφυγες δεν είχαν ποτέ έρθει στην Μπούνια, δεν γνωρίζουν κανέναν εδώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς αποτελείται από παιδάκια και γυναίκες. Θέλουν το συντομότερο να καλυτερεύσουν οι συνθήκες και να επιστρέψουν στα μέρη τους.

Τους παρηγορήσαμε με λόγια του Ευαγγελίου. Τους είπαμε για την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το Ιεραποστολικό Του Έργο σε όλη την αχανή Αφρική. Τους αναφέραμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου που μας κίνησαν να έρθουμε κοντά τους, ο οποίος παροτρύνει στους Χριστιανούς να «κλαίνε με αυτούς που κλαίνε».

Στη συνέχεια με μια ομάδα νέων Ορθοδόξων που συνόδευαν τον ιερέα τους, ντυμένων με ράσα εκκλησιαστικής διακονίας, μοιράσαμε σαπούνια σε ατέλειωτο κόσμο. Με τη βοήθεια του Θεού, προσφέραμε σαπούνια σε 1.500 (χίλια πεντακόσια) άτομα. Δώσαμε μόνο στους ενήλικες.

Είναι στερημένοι από όλα, χρειάζονται τροφή, πόσιμο νερό, σαπούνια για να πλένονται και να καθαρίζουν τα ρούχα τους για να αποτραπεί η εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών. Ήταν ώρες μεγάλης συγκίνησης για μας. Το σαπούνι τους φαινόταν σαν ένα διαμάντι, ένα πολύτιμο πράγμα γι’ αυτούς, που βρίσκονταν στην έσχατη ένδεια και ανέχεια. Τους υποσχέθηκα ταπεινά ότι θα ξαναέρθουμε σύντομα κοντά τους.

Η χαρά των ανθρώπων αυτών ήταν μεγάλη, και την εξέφραζαν με πολλούς τρόπους. Με τα λόγια τους, τη χαρά του προσώπου τους, και τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράσταση αυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη ανάγκη τους.

Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ντούμπα, Υπεύθυνος Ιεραποστολικού Έργου στο Ανατολικό Congo με Έδρα την πόλη Bunia του Ανατολικού Congo

F2
Διανομή σαπουνιών

F2
Ατελείωτο το πλήθος των προσφύγων

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top