Ιερά Μητρόπολη Γουινέας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2018

 

Ιερά Μητρόπολη Γουινέας

F1
Η ορθόδοξη νεολαία έξω από τον Ι. Ναό του Αγίου Μωυσέως

Η χώρα αυτή είναι φτωχή όπου το 47% του πληθυσμού ζει κάτω από πολύ άθλιες συνθήκες, ενώ το 93% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό και η παιδική θνησιμότητα είναι στα ύψη.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής έστειλε ένα κοντέινερ με 576 σάκους ρύζι, 100 κιβώτια μπισκότα, 96 κιβώτια ζάχαρη, 83 κιβώτια αλεύρι, 55 κιβώτια καραμέλες, 52 κιβώτια ζαχαρούχο γάλα, 50 κιβώτια μαγειρικό λάδι, 40 κιβώτια αλάτι, τοματοπολτέ, ζυμαρικά, χαλβά και 329 κιβώτια με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κ.λ.π.

Η μεγαλύτερη παραγκούπολη βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οποία έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 20 χιλιάδες ενήλικες και παιδιά, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς νερό, ρεύμα και πρόσβαση σε ανθρώπινους χώρους υγιεινής, με κίνδυνο την περίοδο των βροχοπτώσεων να πνιγούν από τα μεγάλα ρεύματα νερού ή να σκοτωθούν από τις κατολισθήσεις. Οι εικόνες φρικτές, όμως παρά τις άθλιες συνθήκες και την ταλαιπωρία των παιδιών, οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γου- ινέας κ. Γεώργιος, εξ ονόματος του Πατριαρχείου δεσμεύτηκε για την άμεση ανακαίνιση του σχο­λείου και την ταχύρρυθμη εκπαίδευση των δασκάλων στην Ορθόδοξη Παιδαγωγική Ακαδημία.

Οι ιερείς και οι μοναχές συνεχίζουν το ευλογημένο έργο τους, υπηρετώντας τους ντόπιους με αγάπη και θυσία.

(Εξωτερική Ιεραποστολή, Σεπτ. 2018, σελ. 15-17)

F2
Ορθόδοξο σχολείο στο Φρίταουν

F2
Βαπτίσεις στη Γουινέα

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top