Κινσάσα-Κονγκό Έλληνες Γιατροί για τους Αφρικανούς Αδελφούς μας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2018

 

Κινσάσα-Κονγκό Έλληνες Γιατροί για τους Αφρικανούς Αδελφούς μας

F1 1
Ο Αρχιμ. Π. Χρυσόστομος Μαιδώνης με την ομάδα γιατρών και νοσηλευτών

Μια ομάδα γιατρών αποτελούμενων από μικροβιολόγο, παθολόγο, λοιμοξιολόγο και νοσηλεύτριες, επισκέφθηκαν την Κινσάσα.

Αμέσως διαμορφώθηκε ειδικός χώρος στη Θεολογική Σχολή ως ιατρείο, όπου οι γιατροί προσέφεραν αφιλοκερδώς εξετάσεις και φάρμακα στους ιθαγενείς της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας και των περιχώρων. Σύντομα προστέθηκε στην ομάδα και γιατρός, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας. Συνολικά προσήλθαν και εξετάστηκαν 850 άτομα, στα οποία δόθηκαν δωρεάν φάρμακα και ανάλογη θεραπευτική αγωγή.

Στην αίθουσα τελετών της Θεολογικής Σχολής του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου του Κονγκό, το Σάββατο 5 Μαΐου διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τα μέτρα υγιεινής και την πρόληψη ασθενειών. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Σ’ αυτήν μίλησε ο Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Μαιδώνης και οι προαναφερθέντες γιατροί, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν οι χορωδίες της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας και της Θεολογικής Σχολής.

Τους Έλληνες γιατρούς επισκέφθηκε και ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Μοντ Νιγκάληβα, για την προσφορά τους στους κατοίκους του Δήμου του και τους παρακάλεσε, εφόσον δύνανται, να έρχονται τακτικά.

Να σημειωθεί ότι ο π. Χρυσόστομος είναι Καθηγητής και διδάσκει εδώ και εννέα χρόνια στη Θεολογική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης», του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου του Κονγκό.

(Πάντα τα Έθνη, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος 2018)

F2 1
Εξετάζονται οι ασθενείς στο ιατρείο

F3 1
Περιμένοντας έξω από το ιατρείο

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top