Ιερά Μητρόπολη Άκκρας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2018

 

Ιερά Μητρόπολη Άκκρας

F3
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άκκρας με παιδάκια της Αφρικής

Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι η μόνη πραγματική επένδυση για το μέλλον. Μια μόρφωση που οδηγεί τους ανθρώπους στη θεογνωσία. Αυτή είναι η αποστολή και η υποχρέωσή μας, εν προκειμένω στο χώρο της Αφρικής, ώστε η Ορθοδοξία να είναι παρούσα στο μέλλον.

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριότατου, ξεκινήσαμε την προσπάθεια της επαναλειτουργίας της Ορθόδοξης Τεχνικής Σχολής της Γκάνας, μέσα από τη διοργάνωση δραστηριοτήτων και κατασκηνώσεων στο χώρο της Σχολής, με τη βοήθεια και συμπαράσταση της OCMC, της μεγαλύτερης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Οργάνωσης στην Αμερική, αλλά και τη διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων κατά την διάρκεια των εορτών και των σχολικών διακοπών. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες διαμόρφωσης του χώρου και των κτηρίων της Σχολής επί λειτουργικής βάσης.

Μια Σχολή, που δεν θα μαθαίνουν τα παιδιά μόνο τέχνες και επαγγελματικές δεξιότητες, αλλά και την πίστη στον Θεό και μάλιστα την ορθόδοξη πίστη, ως πρόταση ζωής και σωτηρίας της ψυχής του ανθρώπου.

(Εξωτερική Ιεραποστολή, τ. 240, Μάρτιος 2018)

F1 F2
Το κτήριο της Τεχνικής Σχολής Γκάνας/Γεώτρηση σε Ορθόδοξο Σχολείο

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top