Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2018

 

Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι

F3

«Δόξα Σοι ο Θεός», από την Ελλάδα, παρόλη τη μεγάλη κρίση, οι Έλληνες έστειλαν εδώ στο Μαλάουι ένα μεγάλο κοντέινερ 25 τόνων με ανθρωπιστική βοήθεια.

Πολλά στόματα χόρτασαν με αυτή σας την προσφορά. Πολλά παιδάκια τονώθηκαν και γέμισε η κοιλίτσα τους από το φαγητό της αγάπης σας. Πολλές χήρες μάνες και πολλά γεροντάκια είδαν τις ταπεινές καλύβες τους, έστω και για λίγο καιρό να γεμίζουν από τρόφιμα. Ρύζι, αλεύρι, όσπρια, γάλα και τί δε μας στείλατε!

Υπάρχουν στο Μαλάουι άστεγοι και φυλακισμένοι. Το φαγητό των φυλακισμένων είναι ελάχιστο. Κάθε φυλακή έχει το λιγότερο 2-3 χιλιάδες κρατουμένους. Τα κελιά τρισάθλια και αυτά για ελάχιστους. Οι περισσότεροι κοιμούνται στις λάσπες και την υγρασία. Όποτε μπορούμε, τους πάμε καμιά ψάθα.

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν, να πεινούν, να χάνουν τα παιδιά τους από ελονοσία και άλλες αρρώστιες, διότι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν φάρμακα. Κάνουμε έκκληση σε όλους σας. Παρακαλούμε κάποιον καλό Χριστιανό να μας δωρίσει 1000 κουβέρτες.

Έχουμε ανάγκη από καλαμποκάλευρο, που είναι η βασική τροφή. Ζητάμε 300 τσουβάλια καλαμποκάλευρο να το μοιράσουμε στους φτωχούς.

Επίσης έχουμε ανάγκη από πηγάδια που χρειάζονται σε περιοχές που δεν έχουν νερό. Ανοίγοντας ένα πηγάδι ωφελείται πολύς κόσμος. Παρακαλούμε πολύ βοηθήστε μας.

«Πάντα τα Έθνη», Τριμηνιαίο Ιεραποστολικό Περιοδικό, τεύχος 143

F1 F2

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top