Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

(0 ψήφοι)

pentikostiΗ επίδραση της υλικής προόδου στη ζωή μας, αντί να φέρει ειρήνη και ευτυχία, έχει αδειάσει τη ζωή μας από κάθε νόημα και σκοπό.
Ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα στα τόσα αγαθά είναι δυστυχισμένος και δέσμιος σ’ αυτά που πίστεψε ότι θα του χαρίσουν χαρά και ελευθερία. Πεισματικά και φανατισμένα, οι μάζες αρνούνται τον Θεό και τη δύναμή Του, που κάνει τον άνθρωπο εντελώς καινούργιο, με μια εντελώς καινούργια ζωή.


Η άρνηση του Θεού και της ζωής Του έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, της στεναχώριας και κάθε άλλης εσωτερικής καταστρεπτικής ασθένειας της εποχής μας. Ζώντας ο άνθρωπος σήμερα με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση του εαυτού του και την ηδονή της σάρκας έχει αποκοπεί από τις ρίζες της πνευματικής του υπόστασης και έχει γίνει δούλος της ύλης και της φθοράς.
Τα νιάτα έχουν αδειάσει σήμερα από ιδανικά και από την αίσθηση σωστής κατεύθυνσης στη ζωή. Τους χαρίζουμε υλικά αγαθά που φθείρονται και διαφθείρουν και όχι πνευματικές αξίες που μένουν και γεμίζουν τη νεανική ψυχή. Έτσι, σπέρνοντας εφήμερες απολαύσεις θερίζουμε ναρκωτικά, διαστροφές, αυτοκτονίες, νέα καταστρεπτικά ήθη. Η ευθύνη όλων αυτών βρίσκεται σε μας τους μεγάλους.
Αντίθετα στις καταλυτικές αυτές δυνάμεις, ένας καινούργιος άνεμος πνέει στη γη μας. Είναι ο άνεμος του Αγίου Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδας, που «σαρώνει», προσφέροντας νέα ζωή σε πολλές χώρες σήμερα. Ο Θεός των αγίων Προφητών, Αποστόλων και Πατέρων της Εκκλησίας μπαίνει με ιστορική δύναμη στη σύγχρονη ζωή και ξαναδημιουργεί σε πολλές χώρες εκατομμύρια ανθρώπους.
Η καταπληκτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος εξαπλώνεται σ’ όλη τη γη, φέρνοντας αφύπνιση στο νεκρό της κόσμο. Όσοι θέλουν το Άγιο Πνεύμα στη ζωή τους, όσοι ειλικρινά το ζητούν να έρθει και να «σκηνώσει» μέσα τους, μεταμορφώνονται σε καινούργια δημιουργία (Β’ Κορινθ. 5:17), με καινούργιες εμπειρίες και πνευματικές θείες δυνάμεις.
Η εποχή μας σήμερα, γι’ αυτούς που αρνούνται να υποταχτούν στην ύλη και στη φθορά, είναι η εποχή του Αγίου Πνεύματος. Ο Κύριος έχει εκχύσει και εκχέει το Άγιό Του Πνεύμα σε κάθε άνθρωπο που ταπεινά και ολόψυχα Τον ζητάει στη ζωή του (Πράξεις 2:38). Όσοι πιστεύουμε και γνωρίζουμε τον Κύριο, βλέπουμε τη δική Του έκχυση του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας και στη ζωή κάθε ανθρώπου που επικαλείται το όνομα του Κυρίου (Πράξεις 2:36-41).
Η καταπληκτική αύξηση της διαφθοράς και η εξαιρετική έκχυση του Αγίου Πνεύματος είναι τα κύρια σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας. Οι τάσεις των ανθρώπων που ζουν στην περίοδο αυτή πριν από τον ερχομό του Κυρίου είναι εντελώς αντίθετες. Ο Απόστολος Ιωάννης, προφητεύοντας σχετικά με την κατάσταση πριν από τη Δευτέρα Παρουσία, γράφει:
«Όποιος κάνει κακό, ας κάνει ακόμη το κακό, ο ρυπαρός ας είναι ακόμη ρυπαρός, ο καλός ας κάνει ακόμη το καλό και ό άγιος ας αγιασθεί ακόμη. Ιδού, έρχομαι γρήγορα και φέρνω μαζί μου την ανταμοιβή μου, για να αποδώσω στον καθένα σύμφωνα με το έργο του» (Αποκ. 22:11,12).
Ο σύγχρονος σοφός άνθρωπος καλείται να σοβαρευτεί. Ο Κύριος έρχεται. Ο σατανάς εργάζεται με τεράστια δύναμη για να καταστρέψει το ανθρώπινο γένος. Ο Κύριος εργάζεται με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, για να σώσει, να ελευθερώσει και να θεραπεύσει κάθε άνθρωπο. Όποιος αναγνωρίζει τους καιρούς σοβαρεύεται, μετανοεί, επιστρέφει στον Κύριο και ζητάει τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα στη ζωή του. Έτσι γίνεται ένας καινούργιος και αιώνιος άνθρωπος, ένα συνειδητό παιδί του Θεού και της Εκκλησίας, με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος μέσα του. Κι έτσι παίρνει ενεργό μέρος στην εποχή του Αγίου Πνεύματος, για τη σωτηρία των συνανθρώπων του.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top