Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Παρέα με πιστούς

Μάρτιος - Απρίλιος 2018

 

Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

«Ευλογία Κυρίου και έλεος» μεταφέρουμε με την ιεραποστολή στους Αφρικανούς αδελφούς μας. Ήρθαμε στους φιλόξενους τόπους τους και ιδρύσαμε τοπικές Εκκλησίες με τη χάρη του Θεού και τη συμπαράσταση των Ελλήνων αδελφών, ώστε να έρχεται, να επιφοιτά Πνεύμα Άγιο και σε τούτη τη διψασμένη για αιώνια ζωή γη, για να έρθει το φως της αλήθειας το φωτίζον κάθε άνθρωπο που έρχεται σ’ αυτό τον κόσμο, είτε στην Ελλάδα, είτε στη Ρωσία, είτε στον ισημερινό, στα μακρινά κράτη του Κονγκό – Μπραζαβίλ και τη Γκαμπόν, στην κεντροδυτική- ισημερινή Αφρική.

Στη Γκαμπόν αναγνωρίστηκε επισήμως πριν από ένα χρόνο η Ορθοδοξία. Πράξη αναγκαία, ώστε να δρα ελεύθερα η Εκκλησία και στον τόπο εκείνο. Η αναγκαιότητα ίδρυσης Ορθοδόξου ενορίας στη Γκαμπόν εγείρει για όλους συναγερμό πνευματικό.

Από το 2007 που το Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» άνοιξε τις πόρτες του με την ευχή του Πατριάρχη μας Θεοδώρου Β’, αγκαλιάζει «τους μικρούς αδελφούς του Ιησού», τα παιδιά χωρίς οικογένεια, γενόμενο το ίδιο μια μεγάλη Ορθόδοξη οικογένεια για να μεγαλώσουν με ασφάλεια, σωστή διατροφή, Ορθόδοξη ανατροφή, ισότιμη παιδεία, αξιοπρεπή διαβίωση.

(Εξωτερική Ιεραποστολή, Δεκέμβριος 2017, σελ. 20-23)

orthierapostoli3orthierapostoli2