Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Καταστροφικές Πλημμύρες στη Σιέρα Λεόνε
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ψάχνοντας στα ερείπια

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018

 

Οι Καταστροφικές Πλημμύρες στη Σιέρα Λεόνε

Η πολυβασανισμένη Σιέρα Λεόνε θρήνησε το μαρτυρικό θάνατο εκατοντάδων αθώων θυμάτων. Η χώρα, για μια ακόμη φορά στην ιστορία της, έζησε μια μεγάλη δοκιμασία. Μετά τη λαίλαπα του πολυετούς εμφυλίου πολέμου, την ανυπολόγιστη καταστροφή που έσπειρε ο θανατηφόρος ιός έμπολα, ήρθαν οι πλημμύρες του φετινού Αυγούστου. Εκατοντάδες φτωχικές κατοικίες, σε μια περιοχή της πρωτεύουσας στην οποία συναντάς μόνον αυτοσχέδιες παράγκες, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τα ορμητικά λασπόνερα παρέσυραν μαζί με τα συντρίμμια των παραπηγμάτων και αθώες ψυχές στην απώλεια.

 

Τώρα είναι η ώρα της έμπρακτης συμπαράστασης και της συμμετοχής μας στην ανακούφιση των δυσκολιών που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες.

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τον Επίσκοπο Γουϊνέας κ. Γεώργιο, όσο και με τον π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο, που νυχθημερόν εργάζεται για την ιεραποστολή στη Σιέρα Λεόνε. Η συμβολή του Πατριαρχείου μας και σ’ αυτή την περίσταση έχει αναγνωρισθεί από τον Πρόεδρο της χώρας και από τους συνεργάτες του. Στα πλαίσια αυτής της αναγνώρισης και χάριν του προσωπικού αγώνα του π. Θεμιστοκλή, εντάσσεται και το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα που αναγνωρίζει ως ισότιμα με τα κρατικά σχολεία και εκείνα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Ευχόμαστε όλοι και προσευχόμαστε ο Κύριος να μην επιτρέψει ποτέ άλλοτε να δοκιμαστούν αυτοί οι φτωχοί και βασανισμένοι άνθρωποι.

«Πάντα τα Έθνη», Τριμηνιαίο Ιεραποστολικό Περιοδικό, τεύχος 143

ekatontadesftwxikeskatoikieskatastrafikan eikonesbiblikhskatastrofhs