Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερά Μητρόπολη Κινσάσα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Λατρευτική σύναξη

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα κ. Νικηφόρος προέστη της λατρευτικής συναγωγής. Συλλειτούργησαν οι Πρωτοσύγκελοι των Μητροπόλεων Ιερισσού και Κινσάσας, καθώς και πέντε ντόπιοι ιερείς με τους δύο διακόνους.

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβ. κ. Νικηφόρος απηύθυνε πατρικούς πνευματικούς λόγους στους ενήλικες πιστούς, αλλά και στα εκατοντάδες μικρά παιδιά του σχολικού συγκροτήματος της τοπικής Εκκλησίας, τα οποία είχαν κατακλύσει το ναό από νωρίς και με υποδειγματική τάξη και ησυχία συμμετείχαν στη θεία λατρεία.

Ακολούθως, έγιναν τα εγκαίνια της Σχολής Ραπτικής της Ιεράς Μητροπόλεως, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Μάρκου. Ο Μητροπολίτης, αφού τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων, απευθυνόμενος στο πλήθος τόνισε την αξία αυτού του συγκεκριμένου έργου και ευχήθηκε να ανοίξουν νέοι ορίζοντες για τις ανειδίκευτες γυναίκες του Κονγκό. Απηύθυνε επίσης κάλεσμα σε όσες γυναίκες επιθυμούν να εγγραφούν στη Σχολή. Ο Μακαριότατος χαίρει ιδιαιτέρως με την πρόοδο των πνευματικών του παιδιών και συμπαραστέκεται στην επίτευξη έργων αγαθών και ωφέλιμων.

Περιοδικό Εξωτερική Ιεραποστολή,
Σεπτ. 2017, σ. 15-16

F2 F3