Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΪΒΑΝ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2016

 

2Στην Ταϊβάν, τη χώρα της τεχνολογίας, δεν είναι τόσο εύκολο να προχωρήσει ο Χριστιανισμός, ίσως και καμία άλλη θρησκεία γενικότερα.

Συγκριτικά, και παρά τις όποιες δυσκολίες που υπάρχουν, είμαστε από τις πιο δημοφιλείς εκκλησίες στην Ταϊβάν, γράφει ο πρωτεργάτης ευλογημένος ιερέας πατέρας Ιωνάς. Τα καταφέρνουμε πολύ καλά στον διαδικτυακό τομέα.

Η ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στην Ταϊβάν, έχει μέχρι σήμερα περίπου 70.000 φίλους και κάτι τέτοιο δεν είναι μικρό πράγμα. Το μήνυμά μας φτάνει με τον τρόπο αυτό σε 1.000.000 ανθρώπους κάθε εβδομάδα.

Στο Ιεραποστολικό κλιμάκιό μας έχουμε έναν νέο συνεργάτη, τον Ιωάννη, που έχει βαπτισθεί εδώ στην Εκκλησία μας πριν χρόνια. Μόλις τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν, το καλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, αντί να πάει να εργαστεί σε μια εταιρία, ήλθε κοντά μας να «εργασθεί» για τον Χριστό. Με τη βοήθεια του Ιωάννη μπορούμε πλέον να ανοίξουμε το διαδικτυακό σχολείο που πάντα ονειρευόμασταν, για να διδάσκουμε την Ορθόδοξη Θεολογία.

Όπως πάντα, αρχίζουμε τη Λειτουργία την Κυριακή στις 7.30 π.μ. και τελειώνουμε στις 11.30 π.μ., γιατί διαβάζουμε όλα αργά και καθαρά στα αγγλικά και στα κινέζικα.

Αγαπητοί μας αδελφοί, να προσεύχεσθε για μας, γιατί οι πειρασμοί είναι πολλοί και ο διάβολος θέλει να ανακάμψει την πορεία μας.

Πατέρας Ιωνάς

1