Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2015

 

 

1Ειρήνη και χαρά από τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα.

Με τη βοήθεια του καλού Θεού χτίστηκε στα Φίτζι ο μεγαλοπρεπής Ναός της Αγίας Τριάδος, το Ορφανοτροφείο της Αγίας Ταβιθάς και το Σπίτι των Απροστάτευτων Γυναικών.

Η ροή των θείων ευλογιών συνεχίζεται και φθάνει στο δεύτερο νησί-κράτος, Τόνγκα, που ανήκει μαζί με τα Φίτζι και τη Σαμόα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αναγνωρισθεί και εδώ επίσημα από τη Βασιλική Κυβέρνηση. Συγγενικό πρόσωπο του Βασιλιά Tupou του ΣΤ’, ο Kisione Fakafanua βοήθησε στην εξεύρεση και αγορά οικοπέδου για το κτίσιμο του Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου και οικήματος στο ίδιο οικόπεδο για την παραμονή ιερέως και των βοηθητικών προσώπων της Ιεραποστολής.

Το τρίτο νησί – κράτος της Σαμόα έχει μια ιδιαιτερότητα. Οι άνθρωποι της Σαμόα είναι ήρεμοι, χαμογελαστοί και πολύ θρήσκοι. Δικαιούνται και αυτοί να γίνουν μέλη της αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ας στηρίξουμε, λοιπόν, αυτό το νέο επαγγελτικό άνοιγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο νησί αυτό, που θα οδηγήσει τους αδελφούς μας στη σωτηρία.

(Εξωτερική Ιεραποστολή,
Αρ. Τεύχους 23, Σεπτέμβριος 2015)

3