Νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2015

 

 

1Ειρήνη και χαρά από τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα.

Με τη βοήθεια του καλού Θεού χτίστηκε στα Φίτζι ο μεγαλοπρεπής Ναός της Αγίας Τριάδος, το Ορφανοτροφείο της Αγίας Ταβιθάς και το Σπίτι των Απροστάτευτων Γυναικών.

Η ροή των θείων ευλογιών συνεχίζεται και φθάνει στο δεύτερο νησί-κράτος, Τόνγκα, που ανήκει μαζί με τα Φίτζι και τη Σαμόα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αναγνωρισθεί και εδώ επίσημα από τη Βασιλική Κυβέρνηση. Συγγενικό πρόσωπο του Βασιλιά Tupou του ΣΤ’, ο Kisione Fakafanua βοήθησε στην εξεύρεση και αγορά οικοπέδου για το κτίσιμο του Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου και οικήματος στο ίδιο οικόπεδο για την παραμονή ιερέως και των βοηθητικών προσώπων της Ιεραποστολής.

Το τρίτο νησί – κράτος της Σαμόα έχει μια ιδιαιτερότητα. Οι άνθρωποι της Σαμόα είναι ήρεμοι, χαμογελαστοί και πολύ θρήσκοι. Δικαιούνται και αυτοί να γίνουν μέλη της αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ας στηρίξουμε, λοιπόν, αυτό το νέο επαγγελτικό άνοιγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο νησί αυτό, που θα οδηγήσει τους αδελφούς μας στη σωτηρία.

(Εξωτερική Ιεραποστολή,
Αρ. Τεύχους 23, Σεπτέμβριος 2015)

3

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top