Μαδαγασκάρη, Πηγή Ύδατος Ζωής
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2015

 

1Tο Angabacy είναι ένα μικρό χωριό του Toyhan, στο δρόμο για το Ambanihy και τις νοτιότερες γενικά περιοχές της επαρχίας της Μαδαγασκάρης. Φτωχότατο κι αυτό, όπως και όλα τα γύρω μικρά χωριουδάκια, με ανθρώπους απλούς, εργατικούς, μα ταλαιπωρημένους από τη δίψα και την πείνα. Οι κακουχίες, φυσικά, και οι ασθένειες είναι κοινό χαρακτηριστικό της περιοχής, κοινή μοίρα, θα λέγαμε, για όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις της ηλιοκαμένης αυτής γης.

Ο κόσμος έχει πέσει σε σημείο έσχατης ένδειας, καθώς χάνει καθημερινά όλη την περιουσία, το βιός του και, δυστυχώς, ακόμη και τη ζωή του. Γονείς - απεγνωσμένοι πατέρες - παρακαλούν να τους δώσουμε έστω και ελάχιστη οικονομική βοήθεια, γιατί δεν έχουν πλέον τροφή για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

2Στην ενορία μας, στο χωριό του Angabacy, βρίσκεται χτισμένη μια γραφική Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, μαζί με ένα σχολείο και μια δεξαμενή νερού, χτισμένη με τη μέριμνα της Εκκλησίας μας και την αγάπη των συμπατριωτών μας. Αποτελεί μια μικρή όαση για τις διψασμένες ψυχές, που προσέρχονται να λάβουν αυτό που στερήθηκαν, κατά πρόγνωση βεβαία και πρόνοια Θεού.

Ο Θεός μας, ο Χριστός μας, είναι η πηγή του ύδατος της Ζωής και Αυτός και μόνον Αυτός μπορεί να μετατρέψει την άνυνδρη και άγονη γη σε δροσερή όαση και εύφορο αγρό.

Άγιος Κοσμάς
ο Αιτωλός,
αρ. τεύχ. 100, 2015
 

3

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top