Μπραζαβίλ και Γκαμπόν
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2015

 

gabon2Kατά τη διάρκεια επισκέψεώς του στην πόλη του Dolisie, o Θεοφ. Επίσκοπος Μπαραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων τέλεσε τις βαπτίσεις 31 νεοφώτιστων πιστών, όλων των ηλικιών, στον ενοριακό Ναό της Αγίας Ειρήνης.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο της Επισκοπής «Άγιος Ευστάθιος», καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλεως, όπου προσέφερε ποσότητα φαρμάκων και τροφίμων για τις ανάγκες των περιθαλπόμενων παιδιών και νοσηλευόμενων απόρων ασθενών.

Τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού εόρτασε η τοπική Εκκλησία, ενώ η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον υπό ανέγερση ενοριακό Ναό της Αγίας Φωτεινής.

Στην πόλη του Dolisie πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των μαθημάτων των εκπαιδευτηρίων της Επισκοπής «Φως Εθνών» (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο). Ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να επαινέσει τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και να απευθύνει στους μαθητές τις ευχές του.

(Πάντα  τα Έθνη», Τεύχος 131,
σελ. 14)

gabon1

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top