Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυεθνική Βάπτιση στη Σεούλ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2014

 

seoyl baptisiΠολυεθνική βάπτιση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας στην Σεούλ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013. Τρεις Κορεάτες, δύο Αμερικανοί και μία Ρωσίδα έγιναν δια του Αγίου Βαπτίσματος μέλη της Βασιλείας του Θεού. Η βάπτισή τους τελέστηκε κατά την αρχαία τάξη μέσα στη Θεία Λειτουργία.

Για να φθάσουν οι έξι κατηχούμενοι σ’ αυτή τη μεγάλη μέρα, προηγήθηκε περίοδος προετοιμασίας πάνω από δύο χρόνια, κατά την οποία συμμετείχαν, όχι μόνο στα εβδομαδιαία μαθήματα κατηχήσεως, αλλά και στους κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφής και σε κάθε σύναξη πνευματικής οικοδομής. Όταν πλέον έφτασε η κατάλληλη στιγμή, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την απέκδυση του παλαιού ανθρώπου και την ένδυση του εν Χριστώ αναγεννημένου.

Την επόμενη μέρα – Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου - οι νεοφώτιστοι, ενδεδυμένοι τους λευκούς χιτώνες και κρατώντας αναμμένες λαμπάδες, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Στο τέλος, ο Επίσκοπος τους παρουσίασε επίσημα στη Σύναξη των Πιστών, τους καλωσόρισε εκ μέρους όλων στην πνευματική τους μεγάλη οικογένεια και τους ευχήθηκε να ζήσουν μέχρι την τελευταία τους αναπνοή μέσα στην αγκαλιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αριθμ. Τεύχ. 95, Δ΄ Τρίμηνο 2013