Πολυεθνική Βάπτιση στη Σεούλ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2014

 

seoyl baptisiΠολυεθνική βάπτιση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας στην Σεούλ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013. Τρεις Κορεάτες, δύο Αμερικανοί και μία Ρωσίδα έγιναν δια του Αγίου Βαπτίσματος μέλη της Βασιλείας του Θεού. Η βάπτισή τους τελέστηκε κατά την αρχαία τάξη μέσα στη Θεία Λειτουργία.

Για να φθάσουν οι έξι κατηχούμενοι σ’ αυτή τη μεγάλη μέρα, προηγήθηκε περίοδος προετοιμασίας πάνω από δύο χρόνια, κατά την οποία συμμετείχαν, όχι μόνο στα εβδομαδιαία μαθήματα κατηχήσεως, αλλά και στους κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφής και σε κάθε σύναξη πνευματικής οικοδομής. Όταν πλέον έφτασε η κατάλληλη στιγμή, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την απέκδυση του παλαιού ανθρώπου και την ένδυση του εν Χριστώ αναγεννημένου.

Την επόμενη μέρα – Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου - οι νεοφώτιστοι, ενδεδυμένοι τους λευκούς χιτώνες και κρατώντας αναμμένες λαμπάδες, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Στο τέλος, ο Επίσκοπος τους παρουσίασε επίσημα στη Σύναξη των Πιστών, τους καλωσόρισε εκ μέρους όλων στην πνευματική τους μεγάλη οικογένεια και τους ευχήθηκε να ζήσουν μέχρι την τελευταία τους αναπνοή μέσα στην αγκαλιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αριθμ. Τεύχ. 95, Δ΄ Τρίμηνο 2013

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top