Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΚΑΝΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2013

 

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας των Νηστειών, όλοι οι ιερείς συμμετείχαν σε Λατρευτικό και Λειτουργικό Σεμινάριο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Άκκρα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερο και καλύτερα τη λειτουργική ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και επίκαιρη διδασκαλία.

Την 25η Μαρτίου εορτάσαμε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό Κομόα Φόμενα της κεντρικής Γκάνας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι κατευθυνθήκαμε στο παρακείμενο δάσος, όπου ευρίσκεται το Προσκύνημα του Αρχαγγέλου Ραφαήλ και θέσαμε τον θεμέλιο λίθο του καινούργιου Ναού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, προσφορά ανωνύμου κυρίας από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Ιερά Μητρόπολη διοργάνωσε οκταήμερο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για όλους τους διδασκάλους των Κατηχητικών Σχολείων όλων των Ορθοδόξων Ενοριών της τοπικής Εκκλησίας μας στους χώρους του Τεχνικού Λυκείου «Απόστολος Πέτρος» στην κωμόπολη Λαρτέ. Πάνω από 60 κατηχητές και κατηχήτριες πήραν μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα, όπου δίδαξαν πέντε διδάσκαλοι και δύο ικανοί ιερείς.