Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κονγκό – Μπραζαβίλ και Γκαμπόν
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2013

 

  Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος επισκέφτηκε τη Δημοκρατία του Κονγκό (Κονγκό Μπραζαβίλ), ξεκινώντας την επίσκεψή του στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν. Η συγκεκριμένη Επισκοπή ιδρύθηκε με σχετικό Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο στις 7 Οκτωβρίου 1910.

  Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Μακαριότατου ήταν το Pont- Noire, όπου κατά τη διάρκεια της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου είχε την ευκαιρία να επαινέσει τους πιστούς της Ενορίας για τις δραστήριες πνευματικές τους κινήσεις. Στο Pont- Noireεπίσης επισκέφθηκε την ενορία της Αναλήψεως, την αρχαιότερη της πόλεως, η οποία βρίσκεται στη φτωχότερη συνοικία των εργατών σιδηροδρόμων.

   Λίγο αργότερα μετέβη στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής, καθώς και στην ανεγειρόμενη κλινική του Αγίου Λουκά του ιατρού. Η συγκεκριμένη κλινική θα συμβάλλει καίρια στην αντιμετώπιση της θνησιμότητας μητέρων και βρεφών κατά τη διάρκεια των τοκετών. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη, μετά το τέλος της οποίας ο Μακαριότατος κατέθεσε τον θεμέλιον λίθον της πολυκλινικής στην περιοχή

Nzassi, που θα κτισθεί σε έκταση 45 στρεμμάτων. Στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθούν, επίσης, γυναικολογική και παιδιατρική κλινική και οικολογικό πάρκο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρακολούθησε το φεστιβάλ ορθοδόξων νεανικών χορωδιών στο νεοαναγειρόμενο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Πάντα τα Έθνη», τεύχος 124,   Οκτωβ-.Νοέμβ.-Δεκέμ. 2012