Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος επισκέφτηκε τη Δημοκρατία του Κονγκό (Κονγκό Μπραζαβίλ), ξεκινώντας την επίσκεψή του στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν. Η συγκεκριμένη Επισκοπή ιδρύθηκε με σχετικό Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο στις 7 Οκτωβρίου 1910.

  Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Μακαριότατου ήταν το Pont- Noire, όπου κατά τη διάρκεια της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου είχε την ευκαιρία να επαινέσει τους πιστούς της Ενορίας για τις δραστήριες πνευματικές τους κινήσεις. Στο Pont- Noireεπίσης επισκέφθηκε την ενορία της Αναλήψεως, την αρχαιότερη της πόλεως, η οποία βρίσκεται στη φτωχότερη συνοικία των εργατών σιδηροδρόμων.

   Λίγο αργότερα μετέβη στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής, καθώς και στην ανεγειρόμενη κλινική του Αγίου Λουκά του ιατρού. Η συγκεκριμένη κλινική θα συμβάλλει καίρια στην αντιμετώπιση της θνησιμότητας μητέρων και βρεφών κατά τη διάρκεια των τοκετών. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη, μετά το τέλος της οποίας ο Μακαριότατος κατέθεσε τον θεμέλιον λίθον της πολυκλινικής στην περιοχή

Nzassi, που θα κτισθεί σε έκταση 45 στρεμμάτων. Στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθούν, επίσης, γυναικολογική και παιδιατρική κλινική και οικολογικό πάρκο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρακολούθησε το φεστιβάλ ορθοδόξων νεανικών χορωδιών στο νεοαναγειρόμενο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

 

«Πάντα τα Έθνη», τεύχος 124,   Οκτωβ-.Νοέμβ.-Δεκέμ. 2012

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top