Η Δύναμη Του Θεού Είναι Για Σένα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021

 

Η Δύναμη Του Θεού Είναι Για Σένα

agapitheou

Η διαμόρφωση της σύγχρονης πολυδιάστατης κοινωνίας είναι τέτοια, ώστε να κάνει τη ζωή μας δύσκολη και κουραστική. Η υποβάθμιση του ανθρώπου σε ένα σεξουαλικό, υλιστικό ον και το καθημερινό άγχος, κάνουν τη σύγχρονη ζωή αφόρητη, καταθλιπτική και χωρίς μέλλον. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: «Που βαδίζει η ανθρωπότητα; Πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα βουνά της ηθικής και πνευματικής κατάρρευσης της; Υπάρχει λύση;»

Ο σύγχρονος άνθρωπος για να νικήσει τις αρνητικές δυνάμεις που κάνουν τη ζωή του καταθλιπτική και αφόρητη, χρειάζεται μια ριζική αλλαγή και ανακαίνιση. Αυτό το έργο το κάνει μόνον ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Όταν ο Χριστός έλεγε: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και εγώ θα σας ξεκουράσω» (Ματθ.11:28), το εννοούσε και το πραγματοποιεί. Έτσι, άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, με πολλά και διαφορετικά προβλήματα, πάθη και αρρώστιες, έρχονται στον Ιησού Χριστό, ελευθερώνονται και γίνονται καινούργιοι και δυνατοί. Το θαύμα της αναγέννησης του ανθρώπου από τον Ιησού Χριστό κάνει τον άνθρωπο έναν καινούργιο και δυνατό άνθρωπο. Άνθρωποι όπως ο τελώνης Ματθαίος, ο διανοούμενος Νικόδημος, ο βουλευτής Ιωσήφ ο από την Αριμαθαία, γυναίκες με ανήθικη ζωή όπως η Σαμαρείτισσα και τέλος η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, που είχε 7 δαιμόνια, όλοι αυτοί βρήκαν την ειρήνη της ψυχής τους, το πιο πολύτιμο και σπάνιο αγαθό της εποχής μας και έγιναν δυνατοί ώστε να κάνουν το καλό.

Όποιος ειλικρινά καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατος να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα κακά του παρόντος και του μέλλοντος και με ταπείνωση και συντριβή ζητάει τη σωτηρία του αυτός γίνεται ένας καινούργιος άνθρωπος. Ο Ιησούς Χριστός τον ανασταίνει κυριολεκτικά σε μια νέα ζωή. Ο απ. Παύλος βροντοφωνάζει: «Όποιος είναι του Χριστού είναι καινούργιο δημιούργημα, τα παλιά πέρασαν, όλα έγιναν νέα» (Β’ Κορινθ. 5:17). Ο Χριστός που κατοικεί μέσα στον ανακαινισμένο άνθρωπο, τον ικανώνει να αντιμετωπίζει τα πάντα νικηφόρα. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται από το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το Άγιο Πνεύμα, που τον προστατεύει καθημερινά, τον βοηθάει, φροντίζει τις ανάγκες του, και τον φωτίζει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Όποιος έχει τον Χριστό στη ζωή του, έχει τη μοναδική αυτή δύναμη. Το Άγιο Πνεύμα, τη δύναμη του Θεού.

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top