Τα Προβλήματα Λύνονται

elpidaΔεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει προβλήματα. Στην πραγματικότητα, όσο πιο ζωντανός και δραστήριος είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο πολλά προβλήματα έχει. Το να έχεις, λοιπόν, προβλήματα δεν είναι κακό, είναι φυσιολογικό. Τα προβλήματα είναι και αυτά ένα μέρος της ζωής μας. Μάλιστα είναι το μέρος εκείνο, που μπορεί να γίνει η αιτία μεγάλης προόδου στη ζωή μας και στη εργασία μας. Τα προβλήματα δεν είναι πάντοτε αληθινά προβλήματα. Είναι πολλές φορές μία πρόκληση για να δραστηριοποιήσουμε τις πνευματικές και σωματικές μας δυνάμεις για μια καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι δεν είμαστε μόνον εμείς που έχουμε προβλήματα. Πίσω από τα χαμόγελα, τις επιδείξεις, τη φαινομενική σιγουριά στη ζωή, κρύβονται άνθρωποι με πολλά βάρη, με ατομικά και οικογενειακά προβλήματα, με χρόνιες αρρώστιες ή με μόνιμες ανυπόφορες καταστάσεις. Είτε, λοιπόν, το θέλουμε, είτε όχι, θα ζούμε πάντοτε μέσα στα προβλήματα. Και μαζί με τα δικά μας ατομικά και οικογενειακά προβλήματα, θα έχουμε και τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής, που είναι τα καυσαέρια, οι θόρυβοι, η εξάπλωση της ανηθικότητας, της ανεργίας, η αύξηση των τιμών, όπως επίσης και οι σύγχρονες ασθένειες του άγχους, της κατάθλιψης, της μελαγχολίας και της στενοχώριας.

Το πάρα πολύ όμως ευχάριστο γεγονός είναι, ότι όλα τα προβλήματα λύνονται. Μερικά από αυτά λύνονται με τις ανθρώπινες δυνάμεις και με ανθρώπινα μέσα. Όλα, όμως, λύνονται με την υπερφυσική δύναμη του Θεού. Όταν, λοιπόν, ο σύγχρονος άνθρωπος καταλάβει ότι δεν μπορεί να λύσει μόνος του όλα τα προβλήματά του και ότι ο Θεός με μεγάλη χαρά θα του τα λύσει, τότε η ζωή αρχίζει για τον άνθρωπο αυτό να χαμογελάει. Τα άλυτα προβλήματα και ιδιαίτερα τα εσωτερικά και ψυχολογικά προβλήματα μπορούν να λυθούν από το Θεό. Όσοι κάποτε στη ζωή μας διαπιστώσαμε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας, πήγαμε στο Θεό με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη και Του ζητήσαμε να αναλάβει όχι μόνον τα προβλήματα αυτά, αλλά ολόκληρη τη ζωή μας. Αυτός μας καλοδέχτηκε, μας έκανε καινούργιους ανθρώπους, μας έλυσε πάρα πολλά προβλήματα και μας έδωσε και μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίζουμε αυτά που μας ταλαιπωρούν.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος για κανέναν άνθρωπο να ζει με άλυτα τα προβλήματά του. Τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, όσο μεγάλα, δύσκολα και άλυτα κι αν φαίνονται, μπορούν να λυθούν από το Θεό. Και μπορούν να λυθούν, γιατί ο Θεός είναι Παντοδύναμος, Παντογνώστης, Πάνσοφος και ιδιαίτερα Πανάγαθος. Οι ιδιότητες αυτές του Θεού είναι μοναδικές στο σύμπαν, και είναι παραπάνω από ό,τι πρέπει ικανές και δυνατές να ελευθερώσουν τον άνθρωπο από τα προβλήματά του.

Αν ο σύγχρονος άνθρωπος δεν παραδεχτεί την ανικανότητά του να λύσει, ιδιαίτερα τα εσωτερικά του προβλήματα και δεν παραδώσει με συντριβή ολόκληρη τη ζωή του στον Χριστό, θα ζει και θα συνεχίζει να ζει με το άγχος των προβλημάτων. Όταν όμως ο Θεός έρθει στη ζωή του ανθρώπου και γίνει Σωτήρας και Ελευθερωτής του, τότε Αυτός αναλαμβάνει να λύσει τα προβλήματα. Ο Θεός και μόνον ο Θεός είναι η λύση στα τόσα σύνθετα και δυναμικά σύγχρονα προβλήματα. Δοκίμασε και θα δεις!

Μιχάλης Κανταρτζής

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο