Ένα παράξενο λουλούδι
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

louloudiaΔικαιολογημένα λέει η σοφία του λαού πως μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις! Τι μπορεί κάποιος να πει αντικρύζοντας ένα τόσο απλό λουλουδάκι, όπως αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία; Κι όμως... Από μόνη της αυτή η εικόνα ή, ακόμη καλύτερα, από μόνο του αυτό το λουλουδάκι διηγείται αυτές τις χίλιες λέξεις και ίσως και πολύ περισσότερες. Το άνθος αυτό βρίσκεται μέσα σε ένα μοναστήρι. Η Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων στην Αταλάντη της Φθιώτιδας φιλοξενεί όχι μόνο αυτό, αλλά και πολλά άλλα ακόμη του είδους του. Εκεί μέσα απολαμβάνει την ηρεμία τη φύσης και τη γαλήνη του μοναστηριού. Οι υπέροχες φωνές των μοναχών με τις ψαλμωδίες τους χαρίζουν στο άνθος αυτό την ειρήνη κι αυτό με τη σειρά του μας υπενθυμίζει πως είναι δημιούργημα του Θεού και Τον δοξάζει με την ύπαρξή του και μόνο. Αν παρατηρήσουμε τους στήμονες του άνθους αυτού θα δούμε ότι είναι σε σχήμα σταυρού. Αλήθεια, που αλλού θα μπορούσε να βρίσκεται ένα τέτοιο άνθος από έναν τόπο που καθημερινά και αδιάκοπα δοξολογεί το όνομα του Θεού; Ακόμη κι αυτό που είναι τόσο μικρό και που μπορεί το ανθρώπινο χέρι να το συντρίψει και να το κόψει από εκεί, αναφωνεί καθημερινά μαζί με τις μοναχές ότι ο Θεός είναι μεγάλος.

Αλήθεια, εμείς είμαστε σε θέση με την ύπαρξή μας και μόνο να δοξολογούμε τον Θεό; Οι μοναχές στο μοναστήρι ικετεύουν καθημερινά με τις προσευχές τους και με τις ψαλμωδίες τους. Υμνούν τον Θεό και προσεύχονται για την ειρήνη και τη σωτηρία των ανθρώπων. Ας σταθούμε κι εμείς δίπλα τους σαν αυτά τα μικρά λουλουδάκια και ας φανερώνουμε με τις σκέψεις, αλλά κυρίως με τις πράξεις μας, το πόσο μεγάλος είναι ο Θεός!!!

Χρήστος Παρασκευόπουλος

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top