1234

 

«Μην απομακρυνθείτε από τα Ιεροσόλυμα, αλλά να περιμένετε από τον Πατέρα την εκπλήρωση της υποσχέσεως για την οποία σας μίλησα, ότι, δηλαδή, ενώ ο Ιωάννης βάφτιζε με νερό, εσείς θα βαφτιστείτε σε λίγες μέρες με το Άγιο Πνεύμα. … Θα λάβετε όμως δύναμη όταν θα ’ρθει το Άγιο Πνεύμα σ’ εσάς, και θα γίνετε μάρτυρες δικοί μου, στην Ιερουσαλήμ, σε όλη την Ιουδαία και στη Σαμάρεια και ως τα πέρατα της γης» (Λόγια του Ιησού Χριστού στους μαθητές Του λίγο πριν την Ανάληψη, βλ. Πράξεις 1: 4-8).

Και πράγματι, η παραπάνω υπόσχεση πραγματοποιήθηκε όπως περιγράφεται παρακάτω:

«Όταν έφτασε η ημέρα της Πεντηκοστής, ήταν όλοι μαζί συγκεντρωμένοι με ομοψυχία στο ίδιο μέρος. Ξαφνικά ήρθε από τον ουρανό μια βουή σαν να φυσούσε δυνατός άνεμος, και γέμισε όλο το σπίτι όπου έμεναν. Επίσης, τους παρουσιάστηκαν γλώσσες σαν φλόγες φωτιάς, που μοιράστηκαν και κάθισαν από μία στον καθένα απ’ αυτούς. Όλοι τότε πλημμύρισαν από Πνεύμα Άγιο και άρχισαν να μιλούν σε άλλες γλώσσες, ανάλογα με την ικανότητα που τους έδινε το Πνεύμα» (Πράξεις 2:1-4).

Αυτή είναι η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας. Το Άγιο Πνεύμα ήρθε για να μείνει και να παραμείνει στην Εκκλησία, ώστε να είναι αυτή ο φορέας της σωτηρίας του ανθρώπου και ταμειούχος της χάριτος.

Η Εκκλησία αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη ως η βασιλεία του Θεού επί της γης, ως οίκος του Θεού, ναός άγιος του Κυρίου, ως Παρθένος αγνή, ως Σώμα Χριστού. Είναι στύλος και εδραίωμα της αληθείας, είναι θεοσύστατη και θεοσυντήρητη. Είναι η πραγμάτωση της αρχιερατικής προσευχής του Χριστού, λίγο πριν τον συλλάβουν, όπου ζητούσε από τον Πατέρα αυτό, που κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φαντασθεί: «Ώστε να είναι όλοι ένα, όπως εσύ, Πατέρα, είσαι ενωμένος μ’ εμένα κι εγώ μ’ εσένα. Να είναι κι αυτοί ενωμένοι μ’ εμάς, κι έτσι ο κόσμος να πιστέψει ότι μ’ έστειλες εσύ» (Ιωάν. 17:21).

Έτσι, λοιπόν, ο Θεός πραγματοποίησε την παραπάνω προσευχή του Χριστού, ίδρυσε την Εκκλησία την ημέρα της Πεντηκοστής και έτσι η Εκκλησία έγινε «ο Ιησούς Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνες». Δόθηκε η δυνατότητα στο άνθρωπο να ενωθεί με τον Χριστό, ουσιαστικά και οντολογικά. Δόθηκε η δυνατότητα στον άνθρωπο που ζούσε κάτω από την καταδυναστεία του σατανά, να ελευθερωθεί δωρεάν, ανοίγοντας με την πίστη και την ειλικρινή μετάνοια την πόρτα της καρδιάς του να μπει ο Ιησούς Χριστός. «Ελάτε σε Μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και Εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθ. 11:28). Ποιος άραγε μπορεί να πει ότι δεν είναι κουρασμένος σήμερα; Ποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι φορτωμένος; Και μάλιστα, τα ψυχικά βάρη γίνονται ασήκωτα. Μόνον αυτός που προσκάλεσε τον Χριστό στην καρδιά του και έγινε πλέον συνειδητός Χριστιανός, μέλος του σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, αυτός ξεφορτώνεται, αυτός βιώνει την ζωή μαζί με τον Χριστό και τους αδελφούς του, τους Αγίους και τους αγωνιζόμενους χριστιανούς.

Αδελφοί, δεν υπάρχουν καλύτερα νέα από αυτά που βροντοφωνάζει το Ευαγγέλιο και τα έχει βιώσει η Εκκλησία μέσα στους αιώνες. Αμέτρητο το πλήθος των Αγίων καλούν και όλους εμάς να τους μοιάσουμε.

Όλοι όσοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό συνειδητά, γίνονται μέλη της Εκκλησίας. Αρχίζει το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Οι αδύνατοι, άσημοι και φοβισμένοι μαθητές γίνονται δυνατοί, θαρραλέοι, σοφοί, αναμορφωτές του κόσμου. Με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος αρχίζει η εκπλήρωση της εντολής του Χριστού: «Πηγαίνετε να κάνετε όλα τα έθνη μαθητές μου…» (Ματθ. 28:19). Από την ημέρα αυτή προσκαλούνται όλοι με το «Μετανοείτε και πιστεύετε στο Ευαγγέλιο» (Μαρκ. 1:15), τώρα είναι ο καιρός της εύνοιας, η ημέρα της σωτηρίας είναι τώρα (Β’ Κορ. 6,2).

Είμαστε στην περίοδο που το Άγιο Πνεύμα εργάζεται ακατάπαυστα με σκοπό να δεχθεί κάθε άνθρωπος το έργο της εν Χριστώ λυτρώσεως, να εισέλθει στην καρδιά του, ώστε αφού αναγεννηθεί, να γίνει μία δύναμη θείας ζωής εναντίον της αμαρτίας και του πονηρού.

Σήμερα ποιά είναι η σχέση καθενός μας με την Εκκλησία και την χάρη του Παναγίου Πνεύματος; Το Άγιο Πνεύμα φωτίζει και κυβερνά την ύπαρξή μας για να είμαστε συνειδητά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Η εντολή του Χριστού είναι «πληρούσθε Πνεύματος Αγίου». Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ μας διδάσκει πως μοναδικός σκοπός της ζωής του ανθρώπου, είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος.

Αυτόν τον άνθρωπο καλεί ο Χριστός να έρθει κοντά Του, να Τον πιστέψει με την καρδιά του και να Τον ακολουθήσει με απόλυτη εμπιστοσύνη. Τότε, αυτός ο άνθρωπος θα γνωρίσει τον Χριστό, θα αποκτήσει προσωπική σχέση μαζί Του και θα ενωθεί στο σώμα της Αγίας Εκκλησίας Του. Ζώντας μέσα στην πνευματική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας θα γεμίζει με Πνεύμα Άγιο, το οποίο θα ικανοποιεί απόλυτα όλους τους πόθους της ψυχής του, θα Τον γνωρίζει βαθύτερα, αλλά και ο ίδιος θα γίνεται μια διαρκής πνευματική πηγή που θα ικανοποιεί τις διψασμένες ψυχές άλλων ανθρώπων. Έτσι θα μεταφέρουμε το «ζωντανό νερό» στην οικογένεια μας, στους συγγενείς μας και στην κοινωνία μας γενικότερα, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν. Ο απ. Παύλος (Γαλ. 5:22) μας διδάσκει ότι όποιος γεμίζει με το Άγιο Πνεύμα είναι γεμάτος από αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστοήθεια, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια.

Σήμερα, λοιπόν, είναι ημέρα σωτηρία, σήμερα είναι ο καιρός ο κάθε άνθρωπος να γνωρίσει τον Χριστό, να γεμίσει με το Άγιο Πνεύμα, να βιώσει σήμερα όλες τις ευλογίες του μυστηρίου της βαπτίσεώς του.

 

 

 

 

 

 1234

 

Βλέπετε το ουράνιο ύψος, στο οποίο ανέβηκε κατά την ανύψωσή του ο Κύριος και την υπερδεδοξασμένη δόξα που δοξάσθηκε κατά σάρκα; Το πέτυχε με τη ταπείνωση και την αδοξία. Όπως λέγει ο απόστολος γι’ αυτόν, «εταπείνωσε τον εαυτό του γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, και μάλιστα σταυρικού θανάτου, γι’ αυτό κι’ ο Θεός τον υπερύψωσε και του χάρισε όνομα ανώτερο από κάθε όνομα, ώστε στο όνομα του Ιησού να καμφθεί κάθε γόνατο επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων και να διακηρύξει κάθε γλώσσα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος σε δόξα Θεού Πατρός» (Φιλιπ. 2: 8-11).

 

Εάν λοιπόν ο Θεός υπερύψωσε το Χριστό Του για το λόγο ότι ταπεινώθηκε, ότι ατιμάσθηκε, ότι πειράσθηκε, ότι υπέμεινε επονείδιστο σταυρό και θάνατο για χάρη μας, πώς θα σώσει και θα δοξάσει και θα ανυψώσει εμάς, αν δεν επιλέξωμε τη ταπείνωση, αν δεν δείξουμε τη προς τους ομοφύλους αγάπη, αν δεν ανακτήσωμε τις ψυχές μας δια της υπομονής των πειρασμών, αν δεν ακολουθούμε δια της στενής πύλης και οδού, που οδηγεί στην αιώνια ζωή, τον σωτηρίως καθοδηγήσαντα σ’ αυτήν; «διότι, και ο Χριστός έπαθε για μας, αφήνοντάς μας υπογραμμό (παράδειγμα), για να παρακολουθήσουμε τα ίχνη του» (Α’ Πέτρ. 2:21).

 

Του Αγίου Γρηγορίου Του Παλαμά

 1234

 

Ο σύγχρονος αγχώδης, ταραγμένος και ψυχικά φορτωμένος άνθρωπος, μπορεί να αλλάξει ριζικά και να γίνει ένας ήρεμος και χαρούμενος άνθρωπος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να γίνει. Αν επιμένει και πιστεύει ότι δεν μπορεί να αλλάξει, οπωσδήποτε δεν θα αλλάξει. Χρειάζεται, λοιπόν να γίνει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεται. Όλες οι αποτυχίες της ζωής του έχουν τη ρίζα τους στις κακές σκέψεις. Οι κακές και λανθασμένες σκέψεις οδηγούν πάντοτε σε άσχημα αποτελέσματα.

Ο Έμμεσον έλεγε: «Ο άνθρωπος είναι αυτό που σκέφτεται όλη την ημέρα». Βέβαια σκεφτόμαστε πολλά πράγματα σε μια μέρα, αλλά αυτό που αποτελεί τον σκελετό των σκέψεων μας, αυτό και είμαστε και αυτό και θα γίνουμε. Αν είναι κακό, γινόμαστε κακοί. Αν είναι μίσος, θα ζήσουμε με μίσος. Αν σκεφτόμαστε αρρώστια, θα αρρωστήσουμε.

Ο Μάρκος Αυρήλιος έλεγε: «Η ζωή μας είναι αυτό που οι σκέψεις την κάνει». Η ζωή σου μετά από δέκα χρόνια θα είναι αυτό που θα σκέφτεσαι τα δέκα αυτά χρόνια. Θα γίνεις αυτό που οι σκέψεις σου είναι. Ο Τζέημς Γουίλιαμ, ο πατέρας της Αμερικάνικης Ψυχολογίας, έλεγε: «Η μεγαλύτερη ανακάλυψη είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάζουν τη ζωή τους, αν αλλάζουν τις δυνατότητες του μυαλού τους».

Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει ριζικά η ζωή μας προς το άριστο, θα πρέπει πρώτα – πρώτα να σταματήσουμε να φορτώνουμε τις αποτυχίες μας στους άλλους ή στην κοινωνία και να στρέψουμε την προσοχή μας στον εαυτό μας, στο μυαλό μας. Στο μυαλό θα δοθεί η μάχη για μια ανώτατη ζωή. Το μυαλό μας θα πρέπει αλλάξει ολοκληρωτικά και για πάντα, ώστε να μπορεί να γεννάει θετικές σκέψεις.

Την εργασία αυτή την κάνει Εκείνος που έφτιαξε το μυαλό μας. Είναι ο Δημιουργός Θεός, ο Παντοδύναμος Θεός, που θέλει να ανακαινίσει το νου μας, ώστε με τη δική Του υπεράνθρωπη δύναμη, ο νους να μπορεί κάθε μέρα να δημιουργεί καινούργια όνειρα, καινούργιες σκέψεις, καινούργια σχέδια, με μια καινούργια θεία φαντασία.

Ο απ. Παύλος, το θαύμα αυτό της ριζικής αλλαγής το παρουσιάζει με το παρακάτω λόγια: «Όποιος είναι του Χριστού είναι καινούργιο δημιούργημα. Τα παλαιά πέρασαν, έχουν γίνει όλα καινούργια» (Β’ Κορινθ. 5:17). Τα λόγια αυτά είναι τα σπουδαιότερα λόγια που γράφτηκαν ποτέ για το ανθρώπινο γένος. Μαρτυρούν τη μεγάλη ιστορική αλήθεια ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά. Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει ένα καινούργιο δημιούργημα.

Όποιος πιστέψει ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα στη ζωή του, μπορεί να το ζητήσει από τον Θεό, και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση, τώρα αμέσως. Η ουσία της χριστιανικής πίστης είναι ότι ο Θεός μπορεί και θέλει να ξαναδημιουργήσει τον άνθρωπο, κάθε άνθρωπο. Η ξαναδημιουργία αυτή του ανθρώπου οφείλεται στο έργο της σωτηρίας που έκανε ο Ιησούς Χριστός επάνω στο σταυρό. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς έχυσε το αίμα Του επάνω στο σταυρό, ώστε όποιος αναγνωρίζει ότι είναι αμαρτωλός, μετανοεί γι’ αυτό και ζητάει τη σωτηρία του απ’ τον Χριστό, γίνεται ένας καινούργιος άνθρωπος. Αυτή είναι η εμπειρία του Ασώτου Υιού, του Ματθαίου που ήταν Τελώνης, του Ζακχαίου του αρχιτελώνη και όλων όσοι ζήτησαν τη σωτηρία τους μέσα στους αιώνες. Τα Συναξάρια έχουν πλήθος τέτοιων εμπειριών.

Ο άνθρωπος που ειλικρινά λυπάται και μετανοεί, αυτός αλλάζει νου και ζητάει το Θεό στη ζωή του. Τότε ο Τριαδικός Θεός τον καθαρίζει, τον ελευθερώνει απ’ όλα τα κακά του παρελθόντος και δημιουργεί μέσα του έναν καινούργιο άνθρωπο με καινούργια μυαλά και τον ανασταίνει σε μια νέα ζωή, στην ζωή της Εκκλησίας του Χριστού. Δόξα στο όνομά Του!

 

 1234

 

«Ο Ιορδάνης σχηματίζεται από δύο παραπόταμους. Τον Ιορ και τον Δαν. Γι’ αυτό λέγεται Ιορδάνης. Το ανθρώπινο γένος που είναι και αυτό ένας απέραντος ποταμός πάνω στη γη, σχηματίζεται από δύο παραπόταμους, τον Αδάμ και την Εύα. Όπως ο Ιορδάνης χύνεται στη νεκρά θάλασσα, έτσι και το ανθρώπινο γένος προ Χριστου χυνόταν, κατέληγε στο θάνατο.

Όταν, όμως, ήρθε ο Χριστός και μπήκε στη μέση της ιστορίας, την έστρεψε πάλι προς τη ζωή, όπως συμβολικά λέμε ότι ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω. Ο Χριστός είναι η ιστορία του κόσμου. Αυτός την ζωοποιεί. Αυτός την κατευθύνει. Αυτός τη μεταμορφώνει.»

Άγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος

 

 

AGIOI THS EKKLHSIAS 

 

Με τη δύναμη του Θεού και τη βοήθειά του, όλοι όσοι αγαπούμε τον Κύριο θα περάσουμε το 2023 με επιτυχίες, με νίκες, με προόδους και με πάρα πολλές χαρούμενες και ευλογημένες ημέρες. Το 2023 θα εκπληρωθούν πολλές μας επιθυμίες. Πολλά όνειρα θα πραγματοποιηθούν και για μας τους ίδιους, για τα αγαπητά μας πρόσωπα και για την Πατρίδα μας.

Κάποιος που διαβάζει τις παρακάτω γραμμές ίσως γελάσει όταν σκεφτεί τις άσχημες μέρες που ζούμε. Πώς είναι δυνατόν το 2023 να γίνει ένας λαμπρός χρόνος στη ζωή μας, όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα εξαιτίας της ανεργίας, της αδικίας στην οικονομία, στην ηθική, στην υγεία, κλπ.

Ο καλός Θεός και Πατέρας για να μας χαρίσει μια ακόμα χρονιά, σημαίνει ότι έχει κάποιο καλό σκοπό για μας. Μας δίνει ζωή για να απολαύσουμε το 2023. Δεν μας την δίνει για να ζήσουμε δυστυχισμένοι. Βέβαια, σαν ζωντανοί οργανισμοί που είμαστε, θα έχουμε προβλήματα. Τα προβλήματα δείχνουν ότι ζούμε. Και όσο πιο ζωντανοί είμαστε, τόσο πιο πολλά προβλήματα θα έχουμε, αλλά μπορούμε να τα μεταστρέψουμε σε υπηρέτες μας με την χάρη του Θεού, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Το 2023 θα είναι ένας θαυμαστός χρόνος, γιατί ο Θεός είναι ο ζωντανός Θεός αγάπης και καλοσύνης που θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει. Με το Θεό το 2023 θα «κάνουμε ανδραγαθίες» (Ψαλμ. 60:12). Ανδραγαθίες υπομονής, μακροθυμίας, ταπεινοφροσύνης και δραστηριότητας, που όχι μόνον θα βοηθηθούμε ώστε να νικάμε τα αρνητικά της ζωής, αλλά και θα ζούμε δημιουργικά και καρποφόρα.

Το 2023 θα είναι χρόνος θαυμαστός, γιατί ο Θεός που ήταν καλός το 2022 και όλα τα παρελθόντα έτη, θα είναι το ίδιο καλός και το 2023.

Ποιος αλήθεια μας φρόντισε, μας προστάτευσε, μας θεράπευσε, μας χάρισε τα προς το ζην αναγκαία. Ποιος σε δύσκολες στιγμές έδωσε λύση σε δύσκολα και άλυτα προβλήματα; Ο Θεός υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, και θέλει και μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο που ειλικρινά και ταπεινά ζητάει τη βοήθειά Του. Ο Θεός, από την παν-αγάπη Του έχει βάλει τον εαυτό Του στην υπηρεσία των ανθρώπων που πονούν και υποφέρουν, των ανθρώπων όμως που, αναγνωρίζοντας την αμαρτωλότητά τους, ζητούν το έλεος και τη συγχώρηση του Θεού στη ζωή τους. Και μόνον να σκεφτούμε την θυσία του Ιησού Χριστού επάνω στο Σταυρό για όλους τους ανθρώπους που είχαν γεννηθεί μέχρι τότε και για όλους που θα γεννιόνταν μέχρι τη συντέλεια του αιώνα, φθάνει να καταλάβουμε την τεράστια και αμέτρητη αγάπη Του για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Και όταν σκεφθούμε ότι σε κάθε Θεία Λειτουργία ξανα-θυσιάζεται επί της αγίας τραπέζης, ώστε να μπορεί ο κάθε πιστός να κοινωνήσει «σώμα και αίμα» Χριστού, φθάνει και περισσεύει να καταλάβουμε την τεράστια υπηρεσία της χάριτός Του σε μας σήμερα και παγκόσμια!!!

Το 2023 θα είναι θαυμαστός χρόνος, γιατί ο Θεός μέσα στους αιώνες έχει αποδείξει ότι μπορεί να αλλάζει ριζικά τον άνθρωπο. Είναι το μόνο Πρόσωπο στο σύμπαν και δεν έχει απωθημένα εναντίον κανενός. Μέσα στη φύση Του δεν υπάρχει η εκδίκηση, η κακία, το μίσος, η ζήλεια, ο φθόνος, η πονηριά και η καταστροφή του άλλου.

Το 2023, λοιπόν, θα είναι ο χρόνος της ζωής μας, γιατί ο Θεός είναι ένας ζωντανός Θεός αγάπης. Γιατί η φύση Του και η διάθεσή Του φανερώνουν ότι είναι ένας ζωντανός Θεός αγάπης. Γιατί η ουσία Του και η διάθεσή Του είναι να δει κάθε άνθρωπο ευτυχισμένο και χαρούμενο, μέσα από την σχέση του μαζί με τον Κύριο. Για το Θεό προβλήματα που τόσο μας καταβάλουν, όχι μόνον είναι μικρά για τη δύναμή Του και την αγάπη Του, αλλά είναι και εξαιρετικές ευκαιρίες για να δείξει την παντοδυναμία Του και το προσωπικό Του ενδιαφέρον για μας. Ο Θεός, λοιπόν, ο Πανάγαθος και ο Παντοδύναμος, ο Θεός που αιώνια αγαπάει κάθε άνθρωπο και χωρίς διακρίσεις, είναι Αυτός που μας χτυπάει πατρικά στην πλάτη και μας λέει: «Μη φοβάσαι. Μην τρομάζεις. Εγώ είμαι ο Θεός σου. Θα σε ενισχύσω, θα σε βοηθήσω, θα σε στηρίξω με το δίκαιο χέρι μου το δυνατό. Απ’ το δεξί σου χέρι σε κρατώ και σου λέω: Μη φοβάσαι, έρχομαι να σε βοηθήσω Εγώ» (Ησαΐας 41:10, 13). Με τη βοήθειά Του το 2023 θα δεις θαυμαστά και μεγάλα στη ζωή σου. Εμπιστεύσου τη ζωή σου στα χέρια του Θεού τη χρονιά αυτή και θα το δεις.

 

Σελίδα 1 από 30

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top