Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ανάσταση Του Χριστού Κάνει Τα Πάντα Νέα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2023

 

Η Ανάσταση Του Χριστού Κάνει Τα Πάντα Νέα

 

Stop time

 

Καινούργια μέρα. Καινούργιες σκέψεις. Όλα καινούργια. “Ιδού καινά ποιώ τα πάντα”. Υπάρχει αυτή η φράση στο Ευαγγέλιο. Κι αναφέρεται στην καινούργηση που καλείται ο καθένας μας να επιτελεί κάθε στιγμή στη ζωή του. Κι αυτή την δυνατότητα μας την χαρίζει ο ίδιος ο Λόγος του Θεού, ο Ιησούς Χριστός μετά την ανάστασή Του. Έκανε τα πάντα νέα. Μας άνοιξε τον δρόμο να μπούμε σε μια νέα ζωή, την Εκκλησία Του. Τι ωραία μας το περιγράφει ο απ. Παύλος: «Όταν κάποιος ανήκει στον Χριστό είναι μια καινούργια δημιουργία. Τα παλιά πέρασαν. Όλα έχουν γίνει καινούργια».

 

Άρα κανείς μας δεν δικαιολογείται να γίνεται χειρότερος από πριν. Να αφήνεται έρμαιο των λογισμών, των παθών, των κακών επιθυμιών.

 

Είναι και για μας πολύ όμορφο όταν πετυχαίνουμε μία νίκη, μικρή ή μεγάλη, μάλιστα τη στιγμή που ο παλιός μας εαυτός μας επιδιώκει να μας παρασύρει σε άλλα μονοπάτια. Και εμείς χαιρόμαστε πρώτοι όταν λέμε ένα ΟΧΙ στο ένα ή στο άλλο πάθος, που μας κατακλύζουν όλη μέρα και μας καλούν να πάμε κόντρα στο θέλημα του Θεού. Και είναι αδύνατο να μην βοηθήσει ο Θεός στις ώρες αυτές όταν Τον παρακαλούμε.

 

Οπότε στόχος μας να’ ναι κάθε στιγμή να κάνουμε μία καινούργια νίκη, ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα καινούργηση της σχέσης μας με τον άντρα μας, με τη γυναίκα μας, τα παιδιά μας, τον διπλανό μας, τον Θεό μας.

 

Θεέ μου δώσε μας την δύναμη κι εμείς να λέμε μαζί Σου: “Ιδού τα πάντα ποιώ καινά”. Όλα να γίνουν καινούργια στη ζωή μας.