Μη Φοβάσαι το 2017
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2017

 

elpidaΠαρά τα βάρη, τα φορτία, τους απλήρωτους λογαριασμούς μας και τις οικονομικές πιέσεις που θα αντιμετωπίσουμε, το 2017 θα είναι ένας καλός χρόνος. Θα είναι χρόνος ευλογημένος από τον Θεό. Ο Θεός μάς αγαπάει, μας σκέπτεται, ενδιαφέρεται για εμάς, μας πονάει και θέλει να μας βοηθάει πάντοτε. Ας μη φοβόμαστε, λοιπόν, τον καινούργιο χρόνο. Όπως ο Θεός μάς βοήθησε και ζήσαμε τα περασμένα χρόνια, θα μας βοηθήσει και το 2017.

 

Αν και πολλές φορές, οι διάφορες αυτές δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε μας φαίνονται αβάσταχτες, στο τέλος καταλαβαίνουμε ότι ο Θεός έχει ένα υπέροχο σχέδιο για εμάς. Ο καλός μας Πατέρας, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις για τις οποίες εμείς είμαστε υπεύθυνοι, δίνει λύσεις που κυριολεκτικά μας καταπλήττουν.

 

Υπάρχει ένας όμορφος μύθος, που δείχνει πολύ καθαρά ότι τα φορτία μας μπορούν να γίνουν «γέφυρες ευλογίας». Ο μύθος αυτός έχει τίτλο: «Το παραφορτωμένο μυρμήγκι».

 

Ένα μυρμήγκι αισθανόταν πολύ άσχημα γιατί έπρεπε να κουβαλήσει ένα κομμάτι άχυρο, που ήταν μακρύ και βαρύ γι’ αυτό. Με δυσκολία σερνόταν στο έδαφος και σε κάποια στιγμή σταμάτησε, γιατί δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο μ’ αυτό το βαρύ φορτίο που σήκωνε. Καθώς η κούρασή του όλο και μεγάλωνε, άρχισε να χάνει τις δυνάμεις του και να θέλει να εγκαταλείψει τον αγώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό το μεγάλο βάσανο που είχε, ένας δυνατός κρότος το έριξε μέσα σε ένα άνοιγμα του πεζοδρομίου. Αβοήθητο κι απελπισμένο, στεκόταν εκεί μέσα χωρίς να ξέρει τι να κάνει. Ξαφνικά, μια σκέψη πέρασε απ’ το μυαλό του. Το φορτίο που κουβαλούσε τόση ώρα, θα μπορούσε να αποδειχτεί μια ευλογία. Προσεκτικά, έβαλε το μακρύ άχυρο κατά μήκος της τρύπας που βρισκόταν, ανέβηκε πάνω σ’ αυτό κι έφτασε στο άλλο άκρο του άχυρου. Το βαρύ φορτίο είχε γίνει η γέφυρα της σωτηρίας του.

 

Ο μύθος αυτός έχει ένα πολύ χρήσιμο δίδαγμα. Το φορτίο που σηκώνουμε, μπορούμε να το παρομοιάσουμε με το δυνατό χέρι της αγάπης του Θεού στον ώμο μας. Μέσα από τις αναποδιές και τις δοκιμασίες, ο καλός Θεός πολύ συχνά μας δυναμώνει για να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα κάθε δυσκολία. Αν το αναγνωρίσουμε αυτό και Τον εμπιστευτούμε, τότε θα δούμε πως, εκείνο που αρχικά εμείς θεωρήσαμε σαν ένα μεγάλο φορτίο, ο Κύριος το χρησιμοποίησε για να μας διδάξει, να μας φωτίσει, να μας κάνει πιο πνευματικούς και να μας βγάλει νικητές για μια ακόμα φορά.

 

Αυτό που στην αρχή σκεφτόμαστε ότι είναι ασήκωτο φορτίο που δεν μπορούμε να κουβαλήσουμε, ο Κύριος θα το χρησιμοποιήσει ώστε να αυξήσει την πίστη μας και την εμπιστοσύνη μας σ’ Αυτόν και να δοξαστεί ο Παντοδύναμος και Πανάγαθος στη ζωή μας και με τη ζωή μας.

 

Ας μη φοβόμαστε, λοιπόν, το 2017. Κανένα εμπόδιο και πρόβλημα δεν είναι πιο μεγάλο από τον Θεό. Ας θυμόμαστε πάντοτε ότι ο Θεός δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τα προβλήματά μας. Ποτέ δεν νικήθηκε από τίποτα και από κανέναν. Πάντοτε νικούσε και νικάει. Ας μη φοβόμαστε! Ο Θεός θα είναι μαζί μας το 2017!

 

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top