Ο Θεός Νικά τη Στενοχώρια
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2016

 

elpida«Εγώ είμαι μαζί σου, μη φοβάσαι. Εγώ είμαι ο Θεός σου, μην τρομάζεις. Είμαι Αυτός που απ’ το δεξί σου χέρι σε κρατώ, και που σου λέω: Μη φοβάσαι, έρχομαι να σε βοηθήσω Εγώ» (Ησαΐας 41:10,13).

Ο μόνος τρόπος για να αρχίσεις να ζεις, είναι να σταματήσεις να στενοχωριέσαι.

Πολλοί, πάρα πολλοί, έχουν ελευθερωθεί από το μαρτύριο της στενοχώριας και ζούνε τώρα ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Πρέπει, λοιπόν, να πιστέψεις ότι είναι δυνατό και για σένα να ελευθερωθείς μια για πάντα από τη στενοχώρια και να ζήσεις και συ μια όμορφη, ελεύθερη και υπέροχη ζωή.

Η στενοχώρια είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Η σύγχρονη ζωή, με την υπερένταση, το στρες, την ταχύτητά της, τις υποσχέσεις, τις ανάγκες –περιττές και μη– δημιουργεί καταστάσεις πολλές και πρόσφορες για την καλλιέργεια της στενοχώριας.

Η στενοχώρια είναι μια παράλογη σκέψη, που δημιουργείται έξω από την πραγματικότητα των γεγονότων. Το κέντρο της είναι το άγχος και ο φόβος. Και επειδή δεν μπορούμε να «κόψουμε το κεφάλι μας» για να γλυτώσουμε από την στενοχώρια, πρέπει να πειθαρχήσουμε σε ορισμένες βασικές αρχές. Αν υποφέρεις, λοιπόν από στενοχώρια, πρόσεξε τι χρειάζεσαι και τι πρέπει να κάνεις.

1. Χρειάζεσαι μια δύναμη μεγαλύτερη από τον εαυτό σου και τη στενοχώρια σου. Μια δύναμη υπεράνθρωπη. Η δύναμη αυτή είναι ο ζωντανός και προσωπικός Θεός. Αυτός και μόνον Αυτός μπορεί να σε βοηθήσει αποτελεσματικά. Τον Παντοδύναμο, λοιπόν, και Πανάγαθο Θεό πρέπει να ζητήσεις στη ζωή σου. Πρέπει να καταλάβεις ότι μόνον ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει. Όταν Αυτός αναλάβει τη ζωή σου, τότε η στενοχώρια θα εξαφανιστεί. Η στενοχώρια σου, που είναι μια ψυχική εσωτερική αρρώστια, μόνον από τον Θεό μπορεί να θεραπευτεί τέλεια και ολοκληρωτικά. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει εσύ να πάρεις την πρωτοβουλία και να ζητήσεις τον Θεό στη ζωή σου.

2. Τότε ο Θεός σού δίνει ένα καινούργιο μυαλό, που σκέφτεται και γεννά θετικές και δημιουργικές σκέψεις. Με το μυαλό μας απορρίπτουμε κάθε κακή, καταστρεπτική και αρνητική σκέψη και γεμίζουμε με σκέψεις σωστές, ανώτερες, δυναμικές και ηθικές, που μόνον καλό δημιουργούν, τόσο στη ζωή μας, όσο και στη ζωή των άλλων.

3. Χρειάζεσαι να ζεις από εδώ και μπρος, κάθε μέρα, με την πίστη ότι ο Θεός σού έχει δώσει όλες τις δυνάμεις που έχεις ανάγκη, όχι μόνο να νικήσεις κάθε στενοχώρια, αλλά να ζήσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου ευτυχισμένος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσεις εκκλησιαστική ζωή. Να θυμόμαστε πως ο Θεός μετά την Πεντηκοστή ίδρυσε Εκκλησία και μας παρέχει τα πάντα δια της Εκκλησίας Του.

Αν σου έρχεται κάποια στενόχωρη σκέψη, φώναζε στον Θεό να σε βοηθήσει να ελευθερωθείς. Ζήτησε να σε πιάσει από το χέρι και πίστεψε ότι Αυτός θα τα καταφέρει. Ο Θεός είναι πιο δυνατός από κάθε σου φόβο, τρόμο και πρόβλημα. Μάλιστα, ο Θεός ψάχνει να βρει δύσκολες, αδύνατες περιπτώσεις, για να δείξει έτσι την παντοδυναμία Του και την μεγάλη Του αγάπη. Ο Θεός είναι τώρα και πάντοτε Παντοδύναμος και Πανάγαθος και ενδιαφέρεται άμεσα για σένα. Μη φοβάσαι τίποτα. Δώσε τη ζωή σου σ’ Αυτόν, γέμιζε το μυαλό σου με τον Θεό, μελέτα την Αγία Γραφή, πίστεψε στην αγάπη Του και στη δύναμή Του και κανένας και τίποτα δεν θα σε πειράξει.

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top