Μη Χάνεις το Θάρρος
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2015

 

elpidaΖούμε σε μια δύσκολη και ταραγμένη εποχή. Τα πάθη και τα μέσα κυριαρχούν στις καρδιές των ανθρώπων. Το ατομικό συμφέρον είναι πάνω από το συλλογικό. Παντού επικρατεί αναστάτωση, ψυχική και κοινωνική. Πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές αντιπαλότητες και διαμάχες ταράζουν το σύγχρονο άνθρωπο. Οικονομική ανισότητα και ανέχεια, πείνα, επιδημίες, σεισμοί, πλημμύρες, βία, τρομοκρατία, ναρκωτικά, έιτζ, όλα αυτά κάνουν την καθημερινή μας ζωή αγχώδη και ανυπόφορη.

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας και της γης συνεχώς επεκτείνονται. Οι πολεμικές εστίες θερίζουν αθώους ανθρώπους. Η διαφθορά και η ανηθικότητα παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις. Μεγάλη κοινωνική αδικία και ανεργία μαστίζουν εργαζόμενους και μη. Μια αισθητή και συνειδητή εχθρική στάση, εναντίον του Θεού και των θεσμών που διατήρησαν και διέσωσαν την Πατρίδα μας μέχρι σήμερα, απειλεί ανησυχητικά την κοινωνία μας.

Ο άνθρωπος σήμερα δεν έχει καμιά βοήθεια, ούτε από την κοινωνία, αλλά ούτε και από τον ίδιο του τον εαυτό, για να αντιμετωπίσει τα καθημερινά αυτά δεινά. Μόνον όσοι στηρίζουν τη ζωή τους και την ελπίδα τους στον Θεό έχουν τη δύναμη να νικήσουν αυτές τις μάστιγες και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε είδους προβλήματα που βασανίζουν τη ζωή μας.

Ο συνειδητός Χριστιανός έχει μέσα του το Άγιο Πνεύμα, που είναι η μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος. Με τη βοήθειά Του αντιστέκεται στις επιθέσεις του κακού και της αμαρτίας. Ζώντας κάθε μέρα με τον Θεό, απολαμβάνει την άφθονη κι ευλογημένη εσωτερική ζωή, που είναι άγνωστη στο σύγχρονο άνθρωπο και στον κατ’ όνομα Χριστιανό.

Ο άνθρωπος του Θεού στηρίζεται πάντοτε στον Κύριο. Όταν τα μαύρα σύννεφα της πολύμορφης αμαρτωλής ζωής προσπαθούν να του κρύψουν το πρόσωπο του Θεού, αυτός στρέφεται στον Κύριο των δυνάμεων, που είναι πάντοτε πρόθυμος να τον ανακουφίσει, να τον ελευθερώσει και να τον σκεπάσει κάτω από τις θείες Του φτερούγες. Ο Θεός, πιστός στις υποσχέσεις Του, καλεί τον συνειδητό Χριστιανό να είναι βέβαιος πως δεν θα τον αφήσει, ούτε θα τον εγκαταλείψει.

Ο άνθρωπος του Θεού στρέφεται πάντοτε σ’ Αυτόν σε κάθε δύσκολη περίπτωση και λέει: «Εγώ όμως στον Κύριο αποβλέπω, ελπίζω στον Θεό που θα με σώσει. Θα με ακούσει ο Θεός μου» (Μιχαίας 7:7). Ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, ο Κύριος είναι κοντά μας και μας συμπαραστέκεται. Ο προφήτης και βασιλιάς Δαβίδ γράφει: «Αν πορευτώ μέσ’ στην κοιλάδα του θανάτου, κανένα κακό δεν φοβάμαι, γιατί μαζί μου Κύριε είσαι Συ» (Ψαλμ. 23:4).

Ο Θεός των Αγίων, των Αποστόλων και Πατέρων της Εκκλησίας, σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει και βοηθά κάθε άνθρωπο να μη χάνει το θάρρος του. Τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού, «Μη φοβάσαι! Μόνο πίστευε» (Μάρκος 5:36), τον δυναμώνουν, τον ενισχύουν και του χαρίζουν τη νίκη. Έχει πάντοτε εμπιστοσύνη στον Θεό και ο Θεός είναι πάντοτε μαζί του.

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top