Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα - ΕΚΚΝΑ 2018
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα - ΕΚΚΝΑ 2018

20180507 105429

7 Μαΐου 2018. Ημέρα Δευτέρα, θελήσαμε για ακόμα μια χρονιά, να επισκεφθούμε τα παιδιά του ΕΚΚΝΑ (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα).

Συναντηθήκαμε με την Διοίκηση του Καταστήματος καθώς και με την Κοινωνική Υπηρεσία, που μας περίμεναν με χαρά. Ακούσαμε για τα προβλήματά τους. Δύσκολο έργο, ομολογουμένως! Παραδώσαμε ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά: ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, τηλεκάρτες για επικοινωνία με τους δικούς τους και κάποιο ποσόν για την οικονομική ενίσχυση των απόρων κρατουμένων.

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, φρόντισαν να συναντηθούμε με κάποια παιδιά, ώστε να συζητήσουμε μαζί τους θέματα που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να δουν την ζωή από την σκοπιά της Εκκλησίας, να καταλάβουν για την αγάπη του Θεού. Είναι πράγματι πού ενδιαφέρον ότι κάθε χρονιά τα παιδιά δεν θέλουν να φύγουν από την αίθουσα που συναντιόμαστε. Τα περισσότερα έχουν ανοιχτές καρδιές για τον Χριστό. Και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Στο τέλος, συναντήσαμε τους Διευθυντές των Σχολείων που λειτουργούν εντός των φυλακών: Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Μεγάλη η ψυχική δύναμη των Διευθυντών, αλλά και των Δασκάλων και των Καθηγητών. Μεγάλη η προσπάθεια από τη μεριά τους, μεγάλη η πρόθεση της καρδιάς, ελάχιστη η ανταπόκριση από το Κράτος. Στους τοίχους του Σχολείου έργα ζωγραφικής και επιγραφές, φιλοτεχνημένα από τα ίδια τα παιδιά. Σε μια γωνιά σ’ ένα μεγάλο ροζ χαρτόνι διαβάζω: «Ακούσατε το έργο του Τσαϊκόφσκυ “Η Λίμνη των Κύκνων”. Περιγράψτε τα συναισθήματα που σας δημιουργήθηκαν». Οι απαντήσεις των παιδιών συγκλονίζουν: «Ένιωσα πως είμαι ελεύθερος έξω από τη φυλακή», «σαν να ήμουν στο σπίτι με τους γονείς και τα αδέλφια μου», «βρέθηκα σ’ ένα λιβάδι με πολύχρωμα λουλούδια», «ήμουν ελεύθερος»...

Ήταν για όλους μας μια πολύ δυνατή εμπειρία και υποσχεθήκαμε, μέχρι την επόμενη επίσκεψή μας, να προσευχόμαστε γι’ αυτά τα παιδιά, για έναν-έναν ξεχωριστά, με το όνομά του, να εργαστεί ο Θεός μέσα στην καρδιά τους και να φέρει την αλλαγή που κανένα σωφρονιστικό σύστημα δεν μπορεί να φέρει.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top