✤ Μάρτιος - Απρίλιος 2023 ✤ Δοκίμασε Και Θα Δεις
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

 1234

 

Ο σύγχρονος αγχώδης, ταραγμένος και ψυχικά φορτωμένος άνθρωπος, μπορεί να αλλάξει ριζικά και να γίνει ένας ήρεμος και χαρούμενος άνθρωπος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να γίνει. Αν επιμένει και πιστεύει ότι δεν μπορεί να αλλάξει, οπωσδήποτε δεν θα αλλάξει. Χρειάζεται, λοιπόν να γίνει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεται. Όλες οι αποτυχίες της ζωής του έχουν τη ρίζα τους στις κακές σκέψεις. Οι κακές και λανθασμένες σκέψεις οδηγούν πάντοτε σε άσχημα αποτελέσματα.

Ο Έμμεσον έλεγε: «Ο άνθρωπος είναι αυτό που σκέφτεται όλη την ημέρα». Βέβαια σκεφτόμαστε πολλά πράγματα σε μια μέρα, αλλά αυτό που αποτελεί τον σκελετό των σκέψεων μας, αυτό και είμαστε και αυτό και θα γίνουμε. Αν είναι κακό, γινόμαστε κακοί. Αν είναι μίσος, θα ζήσουμε με μίσος. Αν σκεφτόμαστε αρρώστια, θα αρρωστήσουμε.

Ο Μάρκος Αυρήλιος έλεγε: «Η ζωή μας είναι αυτό που οι σκέψεις την κάνει». Η ζωή σου μετά από δέκα χρόνια θα είναι αυτό που θα σκέφτεσαι τα δέκα αυτά χρόνια. Θα γίνεις αυτό που οι σκέψεις σου είναι. Ο Τζέημς Γουίλιαμ, ο πατέρας της Αμερικάνικης Ψυχολογίας, έλεγε: «Η μεγαλύτερη ανακάλυψη είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάζουν τη ζωή τους, αν αλλάζουν τις δυνατότητες του μυαλού τους».

Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει ριζικά η ζωή μας προς το άριστο, θα πρέπει πρώτα – πρώτα να σταματήσουμε να φορτώνουμε τις αποτυχίες μας στους άλλους ή στην κοινωνία και να στρέψουμε την προσοχή μας στον εαυτό μας, στο μυαλό μας. Στο μυαλό θα δοθεί η μάχη για μια ανώτατη ζωή. Το μυαλό μας θα πρέπει αλλάξει ολοκληρωτικά και για πάντα, ώστε να μπορεί να γεννάει θετικές σκέψεις.

Την εργασία αυτή την κάνει Εκείνος που έφτιαξε το μυαλό μας. Είναι ο Δημιουργός Θεός, ο Παντοδύναμος Θεός, που θέλει να ανακαινίσει το νου μας, ώστε με τη δική Του υπεράνθρωπη δύναμη, ο νους να μπορεί κάθε μέρα να δημιουργεί καινούργια όνειρα, καινούργιες σκέψεις, καινούργια σχέδια, με μια καινούργια θεία φαντασία.

Ο απ. Παύλος, το θαύμα αυτό της ριζικής αλλαγής το παρουσιάζει με το παρακάτω λόγια: «Όποιος είναι του Χριστού είναι καινούργιο δημιούργημα. Τα παλαιά πέρασαν, έχουν γίνει όλα καινούργια» (Β’ Κορινθ. 5:17). Τα λόγια αυτά είναι τα σπουδαιότερα λόγια που γράφτηκαν ποτέ για το ανθρώπινο γένος. Μαρτυρούν τη μεγάλη ιστορική αλήθεια ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά. Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει ένα καινούργιο δημιούργημα.

Όποιος πιστέψει ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα στη ζωή του, μπορεί να το ζητήσει από τον Θεό, και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση, τώρα αμέσως. Η ουσία της χριστιανικής πίστης είναι ότι ο Θεός μπορεί και θέλει να ξαναδημιουργήσει τον άνθρωπο, κάθε άνθρωπο. Η ξαναδημιουργία αυτή του ανθρώπου οφείλεται στο έργο της σωτηρίας που έκανε ο Ιησούς Χριστός επάνω στο σταυρό. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς έχυσε το αίμα Του επάνω στο σταυρό, ώστε όποιος αναγνωρίζει ότι είναι αμαρτωλός, μετανοεί γι’ αυτό και ζητάει τη σωτηρία του απ’ τον Χριστό, γίνεται ένας καινούργιος άνθρωπος. Αυτή είναι η εμπειρία του Ασώτου Υιού, του Ματθαίου που ήταν Τελώνης, του Ζακχαίου του αρχιτελώνη και όλων όσοι ζήτησαν τη σωτηρία τους μέσα στους αιώνες. Τα Συναξάρια έχουν πλήθος τέτοιων εμπειριών.

Ο άνθρωπος που ειλικρινά λυπάται και μετανοεί, αυτός αλλάζει νου και ζητάει το Θεό στη ζωή του. Τότε ο Τριαδικός Θεός τον καθαρίζει, τον ελευθερώνει απ’ όλα τα κακά του παρελθόντος και δημιουργεί μέσα του έναν καινούργιο άνθρωπο με καινούργια μυαλά και τον ανασταίνει σε μια νέα ζωή, στην ζωή της Εκκλησίας του Χριστού. Δόξα στο όνομά Του!

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top