Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2023 ✤ 2023 Ένας Θαυμαστός Χρόνος
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

 

 

AGIOI THS EKKLHSIAS 

 

Με τη δύναμη του Θεού και τη βοήθειά του, όλοι όσοι αγαπούμε τον Κύριο θα περάσουμε το 2023 με επιτυχίες, με νίκες, με προόδους και με πάρα πολλές χαρούμενες και ευλογημένες ημέρες. Το 2023 θα εκπληρωθούν πολλές μας επιθυμίες. Πολλά όνειρα θα πραγματοποιηθούν και για μας τους ίδιους, για τα αγαπητά μας πρόσωπα και για την Πατρίδα μας.

Κάποιος που διαβάζει τις παρακάτω γραμμές ίσως γελάσει όταν σκεφτεί τις άσχημες μέρες που ζούμε. Πώς είναι δυνατόν το 2023 να γίνει ένας λαμπρός χρόνος στη ζωή μας, όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα εξαιτίας της ανεργίας, της αδικίας στην οικονομία, στην ηθική, στην υγεία, κλπ.

Ο καλός Θεός και Πατέρας για να μας χαρίσει μια ακόμα χρονιά, σημαίνει ότι έχει κάποιο καλό σκοπό για μας. Μας δίνει ζωή για να απολαύσουμε το 2023. Δεν μας την δίνει για να ζήσουμε δυστυχισμένοι. Βέβαια, σαν ζωντανοί οργανισμοί που είμαστε, θα έχουμε προβλήματα. Τα προβλήματα δείχνουν ότι ζούμε. Και όσο πιο ζωντανοί είμαστε, τόσο πιο πολλά προβλήματα θα έχουμε, αλλά μπορούμε να τα μεταστρέψουμε σε υπηρέτες μας με την χάρη του Θεού, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Το 2023 θα είναι ένας θαυμαστός χρόνος, γιατί ο Θεός είναι ο ζωντανός Θεός αγάπης και καλοσύνης που θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει. Με το Θεό το 2023 θα «κάνουμε ανδραγαθίες» (Ψαλμ. 60:12). Ανδραγαθίες υπομονής, μακροθυμίας, ταπεινοφροσύνης και δραστηριότητας, που όχι μόνον θα βοηθηθούμε ώστε να νικάμε τα αρνητικά της ζωής, αλλά και θα ζούμε δημιουργικά και καρποφόρα.

Το 2023 θα είναι χρόνος θαυμαστός, γιατί ο Θεός που ήταν καλός το 2022 και όλα τα παρελθόντα έτη, θα είναι το ίδιο καλός και το 2023.

Ποιος αλήθεια μας φρόντισε, μας προστάτευσε, μας θεράπευσε, μας χάρισε τα προς το ζην αναγκαία. Ποιος σε δύσκολες στιγμές έδωσε λύση σε δύσκολα και άλυτα προβλήματα; Ο Θεός υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, και θέλει και μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο που ειλικρινά και ταπεινά ζητάει τη βοήθειά Του. Ο Θεός, από την παν-αγάπη Του έχει βάλει τον εαυτό Του στην υπηρεσία των ανθρώπων που πονούν και υποφέρουν, των ανθρώπων όμως που, αναγνωρίζοντας την αμαρτωλότητά τους, ζητούν το έλεος και τη συγχώρηση του Θεού στη ζωή τους. Και μόνον να σκεφτούμε την θυσία του Ιησού Χριστού επάνω στο Σταυρό για όλους τους ανθρώπους που είχαν γεννηθεί μέχρι τότε και για όλους που θα γεννιόνταν μέχρι τη συντέλεια του αιώνα, φθάνει να καταλάβουμε την τεράστια και αμέτρητη αγάπη Του για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Και όταν σκεφθούμε ότι σε κάθε Θεία Λειτουργία ξανα-θυσιάζεται επί της αγίας τραπέζης, ώστε να μπορεί ο κάθε πιστός να κοινωνήσει «σώμα και αίμα» Χριστού, φθάνει και περισσεύει να καταλάβουμε την τεράστια υπηρεσία της χάριτός Του σε μας σήμερα και παγκόσμια!!!

Το 2023 θα είναι θαυμαστός χρόνος, γιατί ο Θεός μέσα στους αιώνες έχει αποδείξει ότι μπορεί να αλλάζει ριζικά τον άνθρωπο. Είναι το μόνο Πρόσωπο στο σύμπαν και δεν έχει απωθημένα εναντίον κανενός. Μέσα στη φύση Του δεν υπάρχει η εκδίκηση, η κακία, το μίσος, η ζήλεια, ο φθόνος, η πονηριά και η καταστροφή του άλλου.

Το 2023, λοιπόν, θα είναι ο χρόνος της ζωής μας, γιατί ο Θεός είναι ένας ζωντανός Θεός αγάπης. Γιατί η φύση Του και η διάθεσή Του φανερώνουν ότι είναι ένας ζωντανός Θεός αγάπης. Γιατί η ουσία Του και η διάθεσή Του είναι να δει κάθε άνθρωπο ευτυχισμένο και χαρούμενο, μέσα από την σχέση του μαζί με τον Κύριο. Για το Θεό προβλήματα που τόσο μας καταβάλουν, όχι μόνον είναι μικρά για τη δύναμή Του και την αγάπη Του, αλλά είναι και εξαιρετικές ευκαιρίες για να δείξει την παντοδυναμία Του και το προσωπικό Του ενδιαφέρον για μας. Ο Θεός, λοιπόν, ο Πανάγαθος και ο Παντοδύναμος, ο Θεός που αιώνια αγαπάει κάθε άνθρωπο και χωρίς διακρίσεις, είναι Αυτός που μας χτυπάει πατρικά στην πλάτη και μας λέει: «Μη φοβάσαι. Μην τρομάζεις. Εγώ είμαι ο Θεός σου. Θα σε ενισχύσω, θα σε βοηθήσω, θα σε στηρίξω με το δίκαιο χέρι μου το δυνατό. Απ’ το δεξί σου χέρι σε κρατώ και σου λέω: Μη φοβάσαι, έρχομαι να σε βοηθήσω Εγώ» (Ησαΐας 41:10, 13). Με τη βοήθειά Του το 2023 θα δεις θαυμαστά και μεγάλα στη ζωή σου. Εμπιστεύσου τη ζωή σου στα χέρια του Θεού τη χρονιά αυτή και θα το δεις.

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top