Ποιο Θα Είναι Το 2021;

KALHXRONIA

Θα είναι αυτός ο χρόνος που επιθυμούμε να είναι. Αυτός που πιστεύουμε ότι θα είναι. Αυτός που περιμένουμε να είναι. Αν το επιθυμούμε, το πιστεύουμε και το περιμένουμε, τότε θα είναι καλός για μας.

Αν αγαπάς, θα ζήσεις μια ζωή αγάπης. Αν μισείς, θα ζήσεις μια ζωή μίσους. Αν είσαι του Θεού, θα ζήσεις με τον Θεό και θα ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή. Αν δεν είσαι του Θεού, θα ζήσεις χωρίς τον Θεό και θα ζήσεις δυστυχισμένος. Ζούμε, γινόμαστε, πετυχαίνουμε, δυστυχούμε ή ευτυχούμε ανάλογα με αυτό που υπάρχει μέσα μας. Το μυαλό και η καρδιά φτιάχνονται. Είναι όργανα της θέλησής μας. Τα πλάθουμε εμείς όπως θέλουμε, είτε για το καλό είτε για το κακό.

Θα είναι, λοιπόν, ο χρόνος αυτός, το 2021, ο χρόνος της ζωής σου, αν ζητήσεις το Θεό στη ζωή σου. Όταν θα είσαι του Θεού, τότε ακόμα και οι αντιξοότητες της ζωής θα σου χαρίσουν ανεκτίμητα οφέλη. Όταν ο άνθρωπος είναι με τον Θεό, τότε ο Θεός είναι μαζί του και το μυαλό του και η καρδιά του λειτουργούν σωστά. Έτσι, καθώς σκέφτεται και αισθάνεται σωστά, ενεργεί σωστά. Έτσι, γεμίζει τη ζωή του με πράξεις που βοηθούν την κοινωνία, ευχαριστούν τον Θεό και κάνουν τον ίδιο τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο άνθρωπος του Θεού ζει μόνιμη ζωή χαράς, ικανοποίησης και ευτυχίας.

Για να είναι ο καινούργιος χρόνος ένας ευτυχισμένος χρόνος για σένα, θα πρέπει να ζεις με την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής. Η προσδοκία είναι η μεγαλύτερη ευλογία που έβαλε ο Θεός μέσα μας. Πίστεψε ότι ο Θεός έχει ένα λαμπρό χρόνο για σένα. Κοίταξε μπροστά και βλέπε το χέρι του Θεού να σε οδηγεί και να σου δείχνει μεγάλα και θαυμαστά στη ζωή σου. Μια φορά κάποιος ρώτησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο πώς τα καταφέρνει και προβλέπει καταστάσεις. Ο Βενιζέλος του είπε: «Κοίταξε μπροστά σου και πες μου τι βλέπεις;» Εκείνος του απάντησε: «Ένα βουνό.» «Κοίταξε καλά», του είπε ο Βενιζέλος. Εκείνος πάλι απάντησε: «Ένα βουνό». Τότε ο Βενιζέλος του είπε: «Εγώ βλέπω το βουνό, αλλά βλέπω πίσω από το βουνό την τάδε πόλη, το τάδε χωριό, την τάδε χώρα».

Η ευλογημένη προσδοκία δημιουργεί εικόνες που καθώς προβάλλονται στο μέλλον, γίνονται σιγά-σιγά πραγματικότητα. Όταν τις εμπειρίες μας, τις γνώσεις μας, τα γεγονότα, τα πάρουμε από την πλευρά του Θεού, τότε επιτυγχάνουμε μεγάλα και θαυμαστά. Ο Ιερεμίας λέει: «Κάλεσέ με (λέει ο Θεός) και θα σου απαντήσω, θα σου αναγγείλω μεγάλα πράγματα που δεν γνωρίζεις ούτε μπορείς να τα γνωρίσεις» (Ιερεμίας 33:3). Οι αποτυχίες στη ζωή είναι αρρωστημένες, μεγεθυμένες αρνητικές καταστάσεις και πεποιθήσεις. Ενώ οι επιτυχίες είναι φυσιολογικές, πραγματικές και θετικές καταστάσεις και πεποιθήσεις.

Ο Λέων Τολστόι στα 50 του χρόνια ήταν αγνωστικιστής και ζούσε μια δυστυχισμένη ζωή. Όταν όμως μια μέρα, ενώ περπατούσε στο δάσος ήλθε στο νου του ο Θεός, αμέσως κάτι άλλαξε και στο νου και στην καρδιά και στο σώμα του. Έτσι, από τότε πίστεψε ότι τότε μόνο ζεις, όταν γνωριστείς με το Θεό.

Για να ζεις, λοιπόν, ευτυχισμένος και ελεύθερος το 2021, πρέπει να έχεις το Θεό μέσα σου. Αν, λοιπόν, θέλεις τον Θεό στη ζωή σου το χρόνο αυτό, ζήτησε τον Χριστό, αναγνωρίζοντας την αμαρτωλότητά σου και θα Τον έχεις τώρα και για όλα σου τα χρόνια που θα ζήσεις. Ο Θεός χαρίζει ζωή, ζωή άφθονη και ζωή αιώνια. Στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, κεφ. 3 και χωρίο 16, διαβάζουμε: «Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο τον μονογενή του Υιό, για να μην χαθεί όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια». Από σένα, λοιπόν, εξαρτάται ποιο θα είναι το 2021.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top