Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύναμη Στη Ζωή Μας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Δύναμη Στη Ζωή Μας

 anastasi

Δεν υπάρχει καμμιά άλλη θρησκεία στον κόσμο τόσο ζωντανή και τόσο αληθινή όσο η χριστιανική θρησκεία. Γιατί μόνον η χριστιανική θρησκεία έχει έναν αρχηγό που αναστήθηκε από τους νεκρούς και ζει αυτή τη στιγμή και μεσιτεύει (Α΄ Τιμ. 2:5) για κάθε έναν που Τον αναγνωρίζει και Τον πιστεύει ως Σωτήρα του και ως Κύριό του.

Με έναν τέτοιο δυνατό αρχηγό, η χριστιανική πίστη μπορεί και κάνει τα αδύνατα δυνατά. Απευθύνεται σε αδύνατους ανθρώπους και τους λέει πώς να γίνουν δυνατοί. Βοηθάει τους ηττημένους της ζωής να ζήσουν σαν υπέρ-νικητές. Οδηγεί τους δυστυχισμένους και γεμάτους άγχη ανθρώπους σε μια οργανωμένη ζωή ειρήνης και χαράς. Υπόσχεται σε όλους - και το πραγματοποιεί - ότι μπορούν να γίνουν υπέροχοι καινούργιοι άνθρωποι. Διδάσκει όλους μας πώς να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή και πώς μπορούμε με τη βοήθεια του Θεού να κτίσουμε έναν όπως πρέπει κόσμο.

Αν την υπέροχη αυτή νικηφόρα ζωή δεν τη ζει ο σύγχρονος «Χριστιανός», είναι γιατί δεν είναι Χριστιανός. Είναι, διότι ποτέ του δεν ζήτησε σοβαρά και συνειδητά τη βοήθεια του Ιησού Χριστού στη ζωή του. Αν αυτό το κάνει, τότε ελευθερώνεται από τα βάρη του παρελθόντος, γίνεται ένας καινούργιος άνθρωπος που με την υπερφυσική δύναμη του Αγίου Πνεύματος μέσα του και τη συνειδητή συμμετοχή του στην πνευματική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, ζει μια υπέροχη ευτυχισμένη ζωή. Με τον Χριστό στη ζωή μας μπορούμε να είμαστε πάντοτε νικητές. Γιατί σύμφωνα με την υπόσχεσή Του, «τα πάντα είναι δυνατά σ’ αυτόν που πιστεύει» (Μάρκος 9:23). Μπορούμε να γίνουμε καινούργιοι άνθρωποι! Μπορούμε να αποκτήσουμε μια καινούργια δύναμη για να αντιμετωπίσουμε όλα τα σύγχρονα κακά που κάθε μέρα και πιο πολύ μεγαλώνουν!

Στον καινούργιο, «τον άνωθεν γεννηθέντα» (Ιωάν. 3:3) κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας μας άνθρωπο, ο Θεός υπόσχεται ότι θα έχει στενή σχέση μαζί του, θα ακούει τις προσευχές του και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά γι’ αυτόν. Ο Προφήτης Ιερεμίας μεταφέρει το θερμό ενδιαφέρον του Θεού για τον άνθρωπο με την παρακάτω πρόσκληση: «Φώναξε σε μένα, και θα σου αποκριθώ και θα σου δείξω μεγάλα και θαυμαστά, τα οποία εσύ δεν γνωρίζεις» (Ιερεμ. 33:3). Το έργο του Χριστού πάνω στο σταυρό είχε σαν βασικό σκοπό να αναγεννήσει τον άνθρωπο και να τον κάνει ικανό για κάθε καλό έργο. Όποιος εμπιστεύεται τη ζωή του στον Κύριο της ζωής και του θανάτου, αυτός θα δει μεγάλα και θαυμαστά. Ο Θεός σ’ αυτόν που Τον πιστεύει και Τον αγαπάει μ’ όλη του την καρδιά, μετατρέπει το κακό σε καλό, την αρρώστια σε υγεία, το άγχος σε χαρά. Ο Θεός είναι η μοναδική πηγή δύναμης για μια ριζική αλλαγή σε ολόκληρη την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αυτή είναι η αληθινή μαρτυρία των Αγίων της Εκκλησίας μας και όλων των συνειδητών Χριστιανών, κληρικών και λαϊκών.

Ο «άνωθεν» γεννημένος άνθρωπος, με τη βοήθεια του Θεού, υπερπηδάει γιγαντιαία εμπόδια, δίνει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και ζει μια άφθονη ζωή. Ο άνθρωπος του Θεού κάνει απίστευτες ανδραγαθίες στη ζωή του, όχι επειδή αυτός έχει τη δύναμη να τις επιτελέσει, αλλά επειδή ο Θεός - το Άγιο Πνεύμα (ελθέ και σκήνωσον εν ημίν) - είναι μέσα του και πολλαπλασιάζει τις ανθρώπινες δυνάμεις σε αφάνταστο βαθμό.

Το ερώτημα, λοιπόν, στο σύγχρονο ταλαιπωρημένο άνθρωπο, είναι: «Θέλεις μια καινούργια ζωή στην ζωή σου;» Αν θέλεις, δεν έχεις παρά να ζητήσεις με πίστη αυτή τη ζωή από τον Θεό. Δοκίμασε τον Χριστό στη ζωή σου. Ταπεινώσου μπροστά Του και ομολόγησε την πνευματική σου αποτυχία. Ζήτησέ Του να έρθει στη ζωή σου και Αυτός να αναλάβει εσένα και οτιδήποτε σε αφορά, και θα δεις ότι θα συμβούν στη ζωή σου πολύ πιο μεγάλα και υπέροχα πράγματα, που δεν φανταζόσουν ότι θα μπορούν να συμβούν.