Δύναμη Στη Ζωή Μας

 anastasi

Δεν υπάρχει καμμιά άλλη θρησκεία στον κόσμο τόσο ζωντανή και τόσο αληθινή όσο η χριστιανική θρησκεία. Γιατί μόνον η χριστιανική θρησκεία έχει έναν αρχηγό που αναστήθηκε από τους νεκρούς και ζει αυτή τη στιγμή και μεσιτεύει (Α΄ Τιμ. 2:5) για κάθε έναν που Τον αναγνωρίζει και Τον πιστεύει ως Σωτήρα του και ως Κύριό του.

Με έναν τέτοιο δυνατό αρχηγό, η χριστιανική πίστη μπορεί και κάνει τα αδύνατα δυνατά. Απευθύνεται σε αδύνατους ανθρώπους και τους λέει πώς να γίνουν δυνατοί. Βοηθάει τους ηττημένους της ζωής να ζήσουν σαν υπέρ-νικητές. Οδηγεί τους δυστυχισμένους και γεμάτους άγχη ανθρώπους σε μια οργανωμένη ζωή ειρήνης και χαράς. Υπόσχεται σε όλους - και το πραγματοποιεί - ότι μπορούν να γίνουν υπέροχοι καινούργιοι άνθρωποι. Διδάσκει όλους μας πώς να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή και πώς μπορούμε με τη βοήθεια του Θεού να κτίσουμε έναν όπως πρέπει κόσμο.

Αν την υπέροχη αυτή νικηφόρα ζωή δεν τη ζει ο σύγχρονος «Χριστιανός», είναι γιατί δεν είναι Χριστιανός. Είναι, διότι ποτέ του δεν ζήτησε σοβαρά και συνειδητά τη βοήθεια του Ιησού Χριστού στη ζωή του. Αν αυτό το κάνει, τότε ελευθερώνεται από τα βάρη του παρελθόντος, γίνεται ένας καινούργιος άνθρωπος που με την υπερφυσική δύναμη του Αγίου Πνεύματος μέσα του και τη συνειδητή συμμετοχή του στην πνευματική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, ζει μια υπέροχη ευτυχισμένη ζωή. Με τον Χριστό στη ζωή μας μπορούμε να είμαστε πάντοτε νικητές. Γιατί σύμφωνα με την υπόσχεσή Του, «τα πάντα είναι δυνατά σ’ αυτόν που πιστεύει» (Μάρκος 9:23). Μπορούμε να γίνουμε καινούργιοι άνθρωποι! Μπορούμε να αποκτήσουμε μια καινούργια δύναμη για να αντιμετωπίσουμε όλα τα σύγχρονα κακά που κάθε μέρα και πιο πολύ μεγαλώνουν!

Στον καινούργιο, «τον άνωθεν γεννηθέντα» (Ιωάν. 3:3) κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας μας άνθρωπο, ο Θεός υπόσχεται ότι θα έχει στενή σχέση μαζί του, θα ακούει τις προσευχές του και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά γι’ αυτόν. Ο Προφήτης Ιερεμίας μεταφέρει το θερμό ενδιαφέρον του Θεού για τον άνθρωπο με την παρακάτω πρόσκληση: «Φώναξε σε μένα, και θα σου αποκριθώ και θα σου δείξω μεγάλα και θαυμαστά, τα οποία εσύ δεν γνωρίζεις» (Ιερεμ. 33:3). Το έργο του Χριστού πάνω στο σταυρό είχε σαν βασικό σκοπό να αναγεννήσει τον άνθρωπο και να τον κάνει ικανό για κάθε καλό έργο. Όποιος εμπιστεύεται τη ζωή του στον Κύριο της ζωής και του θανάτου, αυτός θα δει μεγάλα και θαυμαστά. Ο Θεός σ’ αυτόν που Τον πιστεύει και Τον αγαπάει μ’ όλη του την καρδιά, μετατρέπει το κακό σε καλό, την αρρώστια σε υγεία, το άγχος σε χαρά. Ο Θεός είναι η μοναδική πηγή δύναμης για μια ριζική αλλαγή σε ολόκληρη την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αυτή είναι η αληθινή μαρτυρία των Αγίων της Εκκλησίας μας και όλων των συνειδητών Χριστιανών, κληρικών και λαϊκών.

Ο «άνωθεν» γεννημένος άνθρωπος, με τη βοήθεια του Θεού, υπερπηδάει γιγαντιαία εμπόδια, δίνει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και ζει μια άφθονη ζωή. Ο άνθρωπος του Θεού κάνει απίστευτες ανδραγαθίες στη ζωή του, όχι επειδή αυτός έχει τη δύναμη να τις επιτελέσει, αλλά επειδή ο Θεός - το Άγιο Πνεύμα (ελθέ και σκήνωσον εν ημίν) - είναι μέσα του και πολλαπλασιάζει τις ανθρώπινες δυνάμεις σε αφάνταστο βαθμό.

Το ερώτημα, λοιπόν, στο σύγχρονο ταλαιπωρημένο άνθρωπο, είναι: «Θέλεις μια καινούργια ζωή στην ζωή σου;» Αν θέλεις, δεν έχεις παρά να ζητήσεις με πίστη αυτή τη ζωή από τον Θεό. Δοκίμασε τον Χριστό στη ζωή σου. Ταπεινώσου μπροστά Του και ομολόγησε την πνευματική σου αποτυχία. Ζήτησέ Του να έρθει στη ζωή σου και Αυτός να αναλάβει εσένα και οτιδήποτε σε αφορά, και θα δεις ότι θα συμβούν στη ζωή σου πολύ πιο μεγάλα και υπέροχα πράγματα, που δεν φανταζόσουν ότι θα μπορούν να συμβούν.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top